ГоловнаCуспільство

Нова вакцина, обласні виплати для медиків, консультації для підприємців: публічний звіт Дніпропетровської ОДА

Нова вакцина, обласні виплати для медиків, консультації для підприємців: публічний звіт Дніпропетровської ОДА

На Дніпропетровщину надійшли перші 1170 тис доз американо-німецької вакцини від коронавірусу. Понад 1480 медиків, які перехворіли на COVID-19, отримали обласні виплати. Підприємці регіону можуть отримати безкоштовні онлайн-консультації. Про це під час публічного звіту розповів перший заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Володимир Орлов.

«Отримали вакцину Comirnaty виробництва компаній Pfizer/BioNTech – перші 1170 доз. Нею будуть щеплювати мешканців та співробітників інтернатів для літніх людей», – сказав Володимир Орлов.

Раніше до регіону надійшли індійський препарат Covishield та китайський – CoronaVac, додав він. Загалом в області вже вакцинували від коронавірусу 35 803 людини.

Понад 1480 медиків, які перехворіли на коронавірус, отримали обласні виплати. Кошти – для працівників госпітальних баз та бригад «екстренки». Кожному – по 10 тис грн.

В області продовжується посівна кампанія. Аграрії вже посіяли майже 144 тис га ярих зернових. Зокрема, ярого ячменю – понад 93% від запланованого обсягу, гороху – 90,5%, ярої пшениці – 97%, вівса – 100%.

«Цієї весни в екосистемах області сталося 607 загорянь. Вогонь пошкодив понад 600 га території. Основна причина – людська недбалість», – зазначив перший заступник голови Дніпропетровської ОДА.

Підприємці Дніпропетровщини можуть отримати безкоштовні онлайн-консультації експертів. Зробити це можна на телеграм-каналі. Вони проходитимуть раз на тиждень – щосереди з 10:00 до 12:00.

«20 квітня підприємці проведуть у Дніпрі акцію з озеленення. Висадять близько 40 дерев, кущів та рослин на території одного з терцентрів Індустріального району», – сказав Володимир Орлов.

Загалом у різних куточках області вже висадили понад 870 тис дерев. Зокрема – сосну, дуб та білу акацію.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook