ГоловнаCуспільство

Які зміни чекають пенсіонерів з 1 вересня?

Які зміни чекають пенсіонерів з 1 вересня?

Заступник начальника Головного управління - начальник управління обслуговування громадян ГУ ПФУ в Дніпропетровській області Леся Неклеса розповіла, які зміни чекають на пенсіонерів у вересні.

«Кабінетом Міністрів України від 29 березня 2021 року прийнята постанова № 277 «Про додаткові заходи щодо організації виплати, доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів в межах України».

 За місцем фактичного проживання з 1 вересня 2021 року отримуватимуть пенсії та грошову допомогу:

  • люди з інвалідністю 1 групи;
  • особи, які за висновком лікарсько-консультативної комісії не здатні до самообслуговування і потребують постійного стороннього догляду;
  • особи, які досягли 80-річного віку.

Згідно з постановою, до 1 вересня 2021 року Пенсійний фонд України проведе перший конкурс для відбору організацій, які здійснюватимуть виплату, доставку пенсій і грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів в межах України.У його проведення виплату і доставку пенсій буде здійснювати «Укрпошта».

Інші категорії пенсіонерів, які сьогодні отримують виплати у відділеннях «Укрпошта» або з доставкою додому листоношами, на 1 вересня 2021 року мають будуть вибрати один з 42 уповноважених банків для здійснення подальшої виплати пенсій », - розповіла вона.

Леся Неклеса зазначила, що в разі, якщо до певного терміну громадяни не зроблять вибір, виплата пенсій кожному з таких одержувачів здійснюється через поточний рахунок в «Ощадбанк», який буде відкритий за зверненням органу Пенсійного фонду України. Особа в будь-який час може змінити вбрання установа банком.

Всі громадяни будуть поінформовані про зміну умов доставки пенсії індивідуальним письмовим повідомленням.З інформацією про 42 уповноважених банках для здійснення подальшої виплати пенсій можна ознайомитися за посиланням.

Марія Курбацька

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook