ГоловнаCуспільство

На Дніпропетровщині вакцинувалися від коронавірусу понад 37 тис людей

На Дніпропетровщині вакцинувалися від коронавірусу понад 37 тис людей

На Дніпропетровщині вже зробили понад 37 тис COVID-щеплень. Триває вакцинація препаратами CoronaVac та Comirnaty. Про це повідомила на прес-конференції в.о. директора департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА Вікторія Кулик.

«Епідситуація в регіоні залишається напруженою. Маємо 15 територій зі значним рівнем захворюваності. Як і раніше, всі мають суворо дотримуватися карантину. Дієвий спосіб протистояти пандемії – вакцинація. Щеплення робимо у першу чергу тим, хто в зоні ризику. Все – згідно з дорожньою картою», – розповіла Вікторія Кулик.

У регіоні вже завершили вакцинацію індійським препаратом  CoviShield, підкреслила Вікторія Кулик . Були щеплені медики, працівники соцслужб та люди віком за 80.

 Китайська вакцина CoronaVac – для імунізації маломобільних мешканців та людей, які їх доглядають. А ще – освітян, що беруть участь у ЗНО-2021. Цим препаратом вже зробили понад 1 тис щеплень.

Цього тижня стартувала вакцинація американо-німецьким Comirnaty – виробництва Pfizer/BioNTech. Ним щепили понад 700 підопічних та працівників будинків-інтернатів для людей похилого віку, геріатричних пансіонатів. Попереду – імунізація рятувальників та прикордонників, додала Вікторія Кулик .

Вакцинацію від коронавірусу проводять спеціально навчені мобільні бригади. Нині їх в області 40.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook