ГоловнаCуспільство

«ДОПОМОЖИ ОНКОХВОРІЙ ДИТИНІ»: патрульна поліція Дніпропетровщини продовжує здавати плазму (ФОТО)

Управління патрульної поліції в Дніпропетровській області та Biopharma Plasma Дніпро – організатори проекту «ДОПОМОЖИ ОНКОХВОРІЙ ДИТИНІ!». 20 квітня був проведений День донора-поліцейського на підтримку онкохворих дітей обласної дитячої лікарні. З плазми донорів-доброчинців поліціянтів будуть виготовлені та передані у відділення онкогематології безкоштовні ліки для онкохворих дітей.

Мілана Олефір, лікар - терапевт Biopharma Plasmа Дніпро подякувала поліцейським, які приєдналися до проекту і запросила небайдужих приєднуватись до донорського руху і надалі.

«Ми вдячні всім поліцейським, які сьогодні приєдналися до проекту «ДОПОМОЖИ ОНКОХВОРІЙ ДИТИНІ!». Вони  безоплатно здають плазму, з якої в подальшому виготовляють ліки, які не мають синтетичних замінників. Ми вдячні всім і запрошуємо небайдужих приєднуватись до донорського руху і надалі. Ми будемо раді вас бачити в нашому центрі з понеділка по суботу, з 08:00 до 16:00», - говорить Мілана Олефір.

Плазму здавати не тільки почесно, а й корисно і вигідно для донора. По-перше, донор проходить обстеження: здає розгорнутий загальний аналіз крові та аналізи на інфекції і антитіла до COVID-19. По-друге, донора оглядає досвідчений терапевт. З плазми виготовляють незамінні препарати, які необхідні важкохворим дорослим та дітям. Також донор отримує два додаткові вихідних дня і грошову компенсацію, а з квітня 2021 ще й грошові бонуси за 3, 6 та 9 донації.

Співробітники патрульної поліції розповіли, чому вирішили приєднатися до проекту «ДОПОМОЖИ ОНКОХВОРІЙ ДИТИНІ!».

Заступник керівника прес-служби Департаменту патрульної поліції в Дніпропетровській області - Алла Малиновська-Поправка розповіла, що сьогодні вже в дванадцятий раз прийшла на донацію плазми, тим самим долучилась до проекту «ДОПОМОЖИ ОНКОХВОРІЙ ДИТИНІ!».

«Нас запросили взяти участь у благодійному проекті, який спрямований на допомогу онкохворим діткам, а також тим, хто цього потребує. Ми хочемо дбати про них і бути їм корисними, тим паче ми можемо це зробити. Для нас це абсолютно безперешкодно. Тому ми беремо участь в подібних заходах», - розповіла Алла Малиновська-Поправка.

Інна Мартинець, інспектор відділу зв’язків з громадськістю УПП в Дніпропетровській області розповіла, що сьогодні вперше стала донором плазми і поділилась своїми враженніми: «Я сьогодні вперше стала донором плазми, в рамках благодійної допомоги для онкохворих дітей. Захотілося допомогти дітям, тому я тут. Все пройшло добре і відчуваю себе чудово! Буду здавати ще», - поділилася Інна Мартинець.

Прийшов на донацію після зміни, розповідає Микита Чернишов, поліцейський. За його словами, це не перший його донорський досвід, але в Біофарму Дніпро прийшов вперше і залишився дуже задоволений.

 

«Сьогодні прийшов здати плазму для дитячого онкологічного відділення. Вважаю, що я багато не втратив, а моя плазма комусь допоможе. Це правильно і так має чинити будь-яка людина, яка може виділити годину свого часу і приїхати в плазмацентр. Це не перша моя донація, але в Біофарму прийшов вперш і залишився дуже задоволений», - розповідає Микита Чернишов.

При цьому він зазначив, що приїхати сюди може абсолютно кожна людина, яка потрапляє під певні критерії.

«Приєднуватись до донорства - це справа кожного. Фізично змусити ми не кого не можемо. Якщо людина має свою громадянську позицію, розуміє, що він може комусь допомогти - потрібно робити, тим більше багато часу і сил на це не потрібно. Я рекомендую приєднуватись до донорського руху, адже це корисно для здоров'я і допомога людям», - говорить він.

Нагадаємо, що з Донорської декади з 4 по 15 лютого – символічних днів, у які світова спільнота пригортає увагу до проблем онкологічних захворювань дітей та дорослих, в плазмацентрі Biopharma Plasma Дніпро спільно з Управлінням патрульної поліції в Дніпропетровській області та Обласною дитячою клінічною лікарнею стартував соціальний партнерський проект «ДОПОМОЖИ ОНКОХВОРІЙ ДИТИНІ!». Проект безстроковий і спрямований на допомогу дітям з онкологічними захворюваннями крові.

Найактивнішими учасниками-доброчинцями цього соціального проекту стала численна донорська команда обласного Управління патрульної поліції. Вони рятують життя щоденно не тільки за своїм професійним обов’язком, а й за покликом душі та серця. За цей час проект пригорнув увагу багатьох людей, які теж захотіли приєднатися до благочинності на користь хворих дітей.

Результат об’єднання зусиль суспільства та людей доброї волі - внесок в допомогу онкохворим дітям.

На донорів плазми чекають:

Biopharma Plasma Дніпро

м. Дніпро, пр. Богдана Хмельницького, 17

З понеділка по суботу з 8:00 до 16:00

Телефони для запису та довідок: 067 155 4828, 063 528 6336, 063 299 5659

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook