ГоловнаCуспільство

У Дніпрі тривають рейди щодо заборони продажу штучних квітів і пластикових вінків

Восьмого травня напередодні поминальних днів у Дніпрі провели рейд місцями незаконної торгівлі штучними квітами та вінками. Про це повідомляє прес-служба Дніпровської міської ради.

Інспектори КП «Благоустрій міста» розпочали перевірку трьох місць, де зазвичай продають пластикову ритуальну атрибутику. На двох локаціях порушників не виявили, а ось на третій (майданчик біля в’їзду до Сурсько-Литовського кладовища) – відразу декілька точок продажу. Усі продавчині про заборону знають, декілька відразу прибрали пластиковий товар та пішли геть, однак ті, в кого квітів і вінків було більше – залишилися. 

«На продаж штучних квітів у нас дозвільних документів немає, – зізналася продавчиня Тетяна, – ми знаємо про заборону і не проти цього, однак ці залишки закупленої продукції нам потрібно реалізувати. Наразі квіти приберемо та й виставляти вже більше не будемо». 

На власницю цієї та сусідньої точок інспектори склали адміністративні протоколи. 

«Торгівля штучними квітами та вінками на всіх цих виявлених точках незаконна, адже дозволи на продаж вже давно не видаються за рішенням міської ради. Відповідно ми склали протоколи за 152 статтею Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення правил благоустрою). Розмір штрафу вирішуватиметься адмінкомісією. Наразі він може скласти від 20 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян», – сказав провідний спеціаліст-інспектор КП «Благоустрій міста» ДМР Вадим Паркін.

Також він додав, що рейди проводяться регулярно. За останні три дні було складено 7 протоколів. Після перевірки продавці зібрали продукцію та припинили торгівлю.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook