ГоловнаCуспільство

Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук взяв участь у засіданні Консультативної ради

11 травня у Верховній Раді України відбулось засідання Консультативної ради з питань місцевого самоврядування. Це постійно діючий консультативно-дорадчий колегіальний орган при Голові ВРУ, учасники якого обговорюють й аналізують розвиток місцевого самоврядування й шукають шляхи його вдосконалення. Про це повідомили в прес-службі Дніпропетровської обласної ради.

«У порядок денний сьогодні були винесенні питання, що стосувалися бюджетної автономій та фінансової спроможності громад, які є запорукою розвитку не тільки регіонів, а й країни в цілому. Говорили про реформування місцеві податків, які мають стати основним джерелом поповнення бюджетів на місцях. Зокрема, про податок на доходи фізичних осіб, на майно, оподаткування нерухомості й землі під об’єктами, не введеними в експлуатацію, про переведення адміністрування акцизу на тютюн від роздрібної мережі до виробників», — розповів голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Захід відбувся під головуванням Голови Верховної Ради та за участі голів парламентських комітетів, народних депутатів, представників депутатських фракцій та груп, органів місцевого самоврядування, урядовців.

«Сьогодні в умовах децентралізації на місця передано не лише багато повноважень, але й відповідальності. І тільки запровадивши партнерську роботу між всіма гілками влади (центральних та місцевих органів) ми зможемо досягти успіху. Варто йти шляхом партнерства, чути один одного й підтримувати», — підкреслив голова ВРУ Дмитро Разумков.

За результатами засідання учасники сформували пропозиції й зміни до чинного законодавства, що допоможуть зміцнити фінансову основу місцевого самоврядування.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook