ГоловнаCуспільство

У Дніпрі розповіли, як подати заявку для проведення благоустрою прибудинкової території

Як ОСББ і ЖБК провести благоустрій прибудинкової території на умовах співфінансування розповіли 17 травня представники управління з питань самоорганізації населення Дніпровської міської ради. Заявки на проведення робіт можна подавати як до Бюджету участі, так і до управління. Про це повідомили в прес-службі Дніпровської міської ради.

«Ми розуміємо, що для невеликих об’єднань, де проживає мала кількість людей, дуже складно знайти голоси (Бюджет участі – ред.), щоб підтримали їх невеличкі проєкти, такі як встановлення урни чи тротуарної плитки біля будинку, тому ми пропонуємо альтернативу: всі об’єднання, які у 2022 році планують провести ремонти з благоустрою прибудинкової території, просимо вас звернутися до управління з питань самоорганізації (площа Шевченка,7, каб. 428) або через сторінку у соцмережах (https://www.facebook.com/osbbDnipro). Ми зможемо проконсультувати, допомогти зібрати відповідні документи», — розповів начальник відділу по роботі з проєктами управління з питань самоорганізації населення Дніпровської міської ради Владислав Макарець.

Що потрібно підготувати для заявки: протокол загальних зборів, дефектний акт відповідного ремонту, кожне об’єднання визначає, що їм потрібно, і на підставі цих документів ОСББ подають заяву з очікуваною вартістю робіт. Управління перевіряє надані документи. Реалізація стартуватиме у 2022 році.

 «Орієнтовно прийом заявок щодо благоустрою стартує з червня до кінця серпня цього року», – наголосив Владислав Макарець.

 Програма співфінансування діє з 2016 року. За цей час провели більше ніж 2 тисячі ремонтів. Цьогоріч зменшили відсоток участі співфінансування: 25 % надає об’єднання, а 75 % компенсує міська влада.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook