ГоловнаCуспільство

Місто без окраїн: як у Дніпрі ремонтують дороги на проспекті Івана Мазепи

Місто без окраїн: як у Дніпрі ремонтують дороги на проспекті Івана Мазепи

У Дніпрі оновлюють дорогу на вул. Володимира Івасюка. Місцеві мешканці звернулися наприкінці 2020 року до міського голови Бориса Філатова, і вже наприкінці квітня тут розпочали ремонт. Про це повідомляє прес-служба Дніпровської міської ради.

«Йдуть підготовчі роботи. Раніше було демонтовано старий бордюрний камінь. Тут буде проведено поточний середній ремонт: буде замінено бордюрний камінь по всій протяжності вулиці та асфальтне покриття на дорозі та тротуарі», – розповів начальник управління з благоустрою міста департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради Дмитро Коробов.

Протяжність усієї ділянки близько 2 км. Роботи планують завершити наприкінці червня.

«Так званий житловий масив Петровського – пріоритет влади на цей рік. Багато років тут лише на деяких вулицях робили ямковий ремонт, зараз багато ділянок потребують повної заміни покриття. Цього року близько 10 вулиць будуть подібним чином відремонтовані», – додав Дмитро Коробов.

А от мешканці будинку № 21 по просп. Івана Мазепи у 2019 році подали проєкт до «Бюджету участі» щодо ремонту внутрішньоквартальної дороги. Департамент благоустрою та інфраструктури виконав проєкт торік: тут облаштовано близько 250 кв. метрів нового асфальтного покриття.

«Раніше дорога біля нашого будинку була геть погана. Тепер діти тут ганяють на велосипедах і самокатах, а в дощ тут не утворюються калюжі. Тож ми дуже задоволені тим, що вирішили подати такий проєкт на «Бюджет участі» та перемогли. Загалом у 2020 році чотири проєкти від нашого ОСББ стали переможцями. Окрім дороги, ми ще оновили дитячий майданчик, зробили ремонт у під’їздах та облаштували біля них лавочки з урнами», – додав автор проєкту-переможця Ігор Нікітін.

«У рамках «Бюджету участі» 487 проєктів – переможці, з них більш як 60 – ті, що стосуються благоустрою дворів. Це проєкти на близько 25 млн грн, з них на 15 млн грн вже були реалізовані», – зазначила директорка департаменту інноваційного розвитку Дніпровської міської ради Юлія Павлюк.

До речі, поруч із будинком, який переміг у «Бюджеті участі», за адресою проспа. Івана Мазепи, 25, також відремонтували дорогу. 

«Мешканці звернулися до мерії і їх ввели до програми міського голови з ремонту внутрішньоквартальних доріг. Тут замінили асфальтове покриття на дорозі та тротуарі, а також бордюри», – додав Дмитро Коробов.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook