ГоловнаCуспільство

«Смартфон для батьків» від Київстар став фіналістом престижної міжнародної премії в галузі комунікацій

Соціальна ініціатива мобільного оператора із цифрової інклюзії для людей старшого покоління потрапила до шорт-листа SABRE Awards EMEA в категорії  "Marketing to Seniors ". Журі відзначило досягнення, які вдалося зробити команді проєкту за півтора роки існування ініціативи.  Про це повідомили в прес-службі компанії.

Зокрема,портал batky.kyivstar.ua відвідало понад 120 тисяч унікальних користувачів, а навчальні відео зібрали більш ніж 150 тисяч переглядів на YouTube. Крім цього, було розгорнуто інформаційну кампанію з охопленням аудиторії у понад 18 мільйонів, аби мотивувати людей поважного віку знайомитися зі смартфонами та закликати молодь допомогти своїм рідним отримати необхідні навички.

«Завдяки проєкту ми побачили, що технології здатні змінити життя старшого покоління на краще – вони допомагають знайти нове хобі, вирішувати побутові проблеми та найголовніше – краще зрозуміти своїх дітей та онуків, заговорити з ними однією мовою. Тому ми не зупиняємось і цього року прагнемо знайти партнерів, з якими зможемо разом просувати цифрову грамотність в Україні та розповідати про корисні онлайн-сервіси, що можуть наповнити життя наших рідних цікавими можливостями»,розповідає Анна Захараш, директорка з корпоративних комунікацій компанії «Київстар».

Мета проєкту «Смартфон для батьків» – забезпечити людей елегантного віку необхідними цифровими навичками; подолати цифровий, а як наслідок і емоційний, розрив між поколіннями; та розвінчати вікові стереотипи щодо використання сучасних технологій. Київстар створив 19 коротких відеоуроків, які допоможуть пенсіонерам дізнатися про всі можливості смартфона та опанувати необхідні онлайн-сервіси. Завдяки курсу кожен охочий може дізнатися, як встановлювати різні корисні додатки на смартфон, як налаштовувати мобільний інтернет, спілкуватися з рідними в месенджері та соцмережах, записуватися до лікаря онлайн, або просто слухати улюблену музику. Користувачі будь-якого мобільного оператора можуть безкоштовно переглянути освітній серіал на офіційному сайті batky.kyivstar.ua.

Зазначимо, що лише декілька українських кейсів потрапили в шорт-лист цьогорічного конкурсу SABRE Awards EMEA. Разом з Київстар серед фіналістів зазначені також Facebook, MasterCard, Netflix, Microsoft, IKEA та інші світові бренди. На конкурсі професійні журі з лідерів галузі визначають найкращі проєкти та компанії за репутаційні досягнення, брендинг та залучення аудиторії. Фінальні переможці у кожній категорії будуть відомі світу 9 червня.

Ініціатива вже неодноразово отримувала визнання міжнародної та професійної спільноти. Зокрема, проєкт здобув перемогу у номінації Telecommunications міжнародної премії European Excellence Awards 2020 й бронзову статуетку Effie Awards Ukraine 2020 у номінації PR, corporate reputation.  Також, «Смартфон для батьків» отримав нагороду на X-RAY Marketing Awards в категорії «Соціальний проект року», спеціальну відзнаку Центру «Розвиток КСВ» та є фіналістом у Partnership for sustainability award в категорії Society.

Довідка про Київстар:

Київстар – найбільший український оператор телекомунікацій, якого обрали майже 26 млн абонентів мобільного зв’язку і понад 1 млн користувачів «Домашнього інтернету». Компанія  надає послуги на основі широкого спектру мобільних та фіксованих технологій, у тому числі 4G. Наразі 87% населення України живе і працює у зоні дії мережі LTE Київстар. Крім того, компанія є лідером ринку фіксованого інтернету, а також провайдером конвергентних послуг (мобільний зв’язок, фіксований інтернет, ТБ).Також Київстар надає інноваційні рішення з використанням Big Data, IoT, Cloud solutions, мобільні фінансові послуги, та інші. Для стартап-компаній створена унікальна платформа Open API, яка дає можливість розробникам використовувати аналітичні дані оператора для  власних цифрових продуктів.

Акціонери Київстар – міжнародна Група VEON, головний офіс в Нідерландах.  Акції Групи знаходяться в обігу на фондових біржах  NASDAQ (Нью-Йорк) та Euronext (Амстердам).Київстар 23  роки  працює в Україні, і визнаний як найдорожчий бренд України, найбільший платник податків у галузі зв’язку, кращий роботодавець та соціально-відповідальна компанією. 

Додаткова інформація: pr@kyivstar.net, www.kyivstar.ua.

 

 

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook