ГоловнаCуспільство

Нові е-сервіси та розвиток мережі ЦНАПів: у ДніпроОДА звітували про зроблене

На Дніпропетровщині зростає кількість електронних сервісів. А отримати адмінпослуги стає простіше завдяки новим ЦНАПам. Про це під час публічного звіту розповів з аступник голови облдержадміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Іван Начовний.  Про це розповіли в прес-службі Дніпроптеровської ОДА.

«Дніпропетровщина – одна з найактивніших областей у сфері надання електронних послуг підприємцям. Майже 4,4 тис мешканців регіону цьогоріч оформили ФОП онлайн», – зазначив Іван Начовний. 

Зробити це можна лише за 10 хвилин через портал «Дія», додав він. Для цього потрібно авторизуватися на сайті та заповнити онлайн-форму. 

«Дніпро – серед перших міст України, де доступна можливість подавати місцеві петиції через портал «Дія». Користуватися новою опцією – це просто, зручно та швидко», – розповів Іван Начовний. 

 

У 2021 році на Дніпропетровщині відкрили 15 нових ЦНАПів та філій. Три з них запрацювали у травні – у Роздорській, Девладівській та Личківській громадах. 

«Загалом у нашій області 126 «точок доступу» – офісів ЦНАПів, їх філій, віддалених робочих місць, мобільних Центрів надання адмінпослуг», – сказав заступник голови ОДА. 

І додав: цьогоріч їх стане ще більше. 

«Плануємо відкрити ще 12 ЦНАПІв. Розширюємо мережу, аби зробити адмінпослуги ще доступнішими – і у містах, і у віддалених селах», – підкреслив Іван Начовний. 

 

29 громад Дніпропетровщини подали заявки на отримання субвенції з держбюджету. Вона – на розвиток мережі ЦНАПів: створення нових Центрів, реконструкцію існуючих або закупку обладнання. 

«Останній тиждень приймають заявки від громад на отримання державної інтернет-субвенції. Подати клопотання можна через портал «Дія», – сказав заступник голови ОДА. 

За традицією, кілька разів на рік в ЦНАПах регіону проходять флешмоби. 

«У День вишиванки адміністратори зустрічали відвідувачів у національному вбранні, – розповів Іван Начовний. – А сьогодні стартував новий флешмоб – до Дня захисту дітей». 

До 1 червня включно у ЦНАПах збиратимуть необхідні для дітей речі. Іграшки, книжки, канцтовари, засоби гігієни. Потім їх передадуть до інтернатів, багатодітних сімей або родин у скруті, до дитячих відділень лікарень. 

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook