ГоловнаCуспільство

У мерії Дніпра розповіли, як у місті ліквідовуватимуть амброзію

У мерії Дніпра розповіли, як у місті ліквідовуватимуть амброзію

У Дніпрі стратегія локалізації та ліквідації амброзії містить комплекс заходів. Серед них уже традиційні, як, наприклад, механічне скошування рослин, а також агрохімічний метод – обробка спеціальним препаратом, що не шкодить навколишньому середовищу (ґрунтам, воді тощо). Про це повідомляє прес-служба Дніпровської міської ради.

За словами начальниці відділу екологічного контролю управління комунальної екології департаменту екологічної політики Дніпровської міської ради Тетяни Левачової, згаданий метод застосовуватиметься в рамках програми з локалізації та ліквідації амброзії полинолистої та інших карантинних рослин на території м. Дніпра на 2019 ̶ 2023 рр. «Через тендерну процедуру визначено переможця виконання робіт. Це фірма, яка має дозвільні документи. Наразі триває процедура укладання договору. Планується обробити агрохімічним методом 40 тис. квадратних метрів території міста. Наразі спільно з районними адміністраціями визначаються території обробки», – розповіла під час пресконференції 28 травня Тетяна Левачова.

Чиновниця також нагадала, що балансоутримувачі тих чи інших територій повинні самостійно за ними доглядати, а відтак – і утилізувати там амброзію. Зокрема, це стосується приватного сектору, ОСББ, органів самоорганізації населення, квартальних комітетів, підприємств, установ тощо. На тих, хто ухилятиметься від догляду за прилеглими ділянками, чекають адміністративні протоколи і штрафи. Торік лише інспекція з питань благоустрою міської ради склала понад 500 приписів та більш як сто протоколів за відповідні порушення.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook