ГоловнаCуспільство

Двоє учасників бойових дій з Дніпропетровщини братимуть участь у міжнародних змаганнях Ігри Воїнів

Став відомий склад учасників міжнародних змагань Ігри Воїнів. До національної збірної потрапили 40 учасників бойових дій . З них двоє – мешканці Дніпропетровщини. Про це повідомив в.о. начальника управління з питань учасників АТО облдержадміністрації Олександр Чумак. 

«Наші захисники – надзвичайно мужні, відчайдушні, незламні. Незважаючи на бойові поранення, травми та інвалідність вони готові йди до спортивних перемог. Вболіватимемо восени за нашу збірну на Іграх Воїнів. Особливо за представників Дніпропетровщини», – зазначив Олександр Чумак. 

Від області у складі української команди – Василь Стуженко. Він учасник АТО/ООС із Кривого Рогу. Отримав поранення у 2014 році під Іловайськом. Втратив руку і ногу, але духом не пав. Вирішив займатися спортом. 

Цьогоріч на Іграх Воїнів виступатиме одразу в трьох дисциплінах: стрільба з лука, кульова стрільба, плавання. 

Ще один представник від нашого регіону – ветеран Збройних Сил України з Дніпра Павло Воловик. Він вправлятиметься у веслуванні на тренажері. 

Національний відбір учасників збірної Ігор Воїнів відбувався в середині травня під час фестивалю «Звитяга Нескорених».

Змагання Ігри Воїнів, або Warrior Games – мультиспортивні. Учасники – військовослужбовці та ветерани, які дістали поранення, травми або захворіли, виконуючи службові обов’язки. Міністерство оборони США організовує турнір вже восьмий рік поспіль. Він проходитиме з 12 до 22 вересня 2021 року в Орландо. 

Україна прийматиме участь вперше. Боротимуться за нагороди більш ніж півтисячі учасників бойових дій з 8 країн світу. Зокрема, Великобританії, Канади, Австралії, Нідерландів, Грузії, Данії та України. 

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook