ГоловнаCуспільство

​ДТЕК Дніпровські електромережі відновив електропостачання для 15 тисяч мешканців області

​ДТЕК Дніпровські електромережі відновив електропостачання для 15 тисяч мешканців області

Через негоду – грозу, пориви вітру та дощ – у Дніпропетровській області відбулися масові відключення електроенергії. Аварійні бригади ДТЕК Дніпровські електромережі продовжують працювати у посиленому режимі, аби якнайшвидше відновити електропостачання. Протягом останньої доби фахівці відновили роботу 51 лінії та понад 1100 трансформаторних підстанцій. Понад 30 населених пунктів – знову зі світлом. Електрику повернули у оселі близько 15 тисяч мешканців області. Про це повідомили в прес-службі компанії

На цей час знеструмленими залишаються 19 населених пунктів повністю та 15 – частково. Всього – близько 5 тисяч клієнтів. Знеструмлено 13 ліній електропередачі 6-10 кВта 173 трансформаторні підстанції. Найбільше відключень – у Підгородному, а також Верхньодніпровському, Криничанскому, П’ятихатському та Новомосковському районах.

Аварійні бригади ДТЕК Дніпровські електромережі переведені у посилений режим готовності та працюватимуть 24/7, аби забезпечити клієнтів надійним електропостачанням.

«ДТЕК діє в інтересах України, піклується про своїх клієнтів та робить усе, аби в їхніх оселях завжди були світло та комфорт. У аварійно-відновлювальних роботах задіяні понад 60 ремонтних бригад, 160 спеціалістів, 58 одиниці техніки. Фахівці компанії докладають максимум зусиль задля якнайшвидшого відновлення енергопостачання у постраждалі райони», – повідомив генеральний директор ДТЕК Дніпровські електромережі Андрій Терещук.

За прогнозами синоптиків, найближчими днями на території Дніпропетровської області продовжаться дощі та грози з поривами вітру 15-20 м/с. В регіоні оголошеноІ-й рівень небезпеки (жовтий).

ДТЕК Дніпровські електромережі просить жителів області за змоги залишатися вдома та бути обережними, не наближатися до оголених дротів, обірваних ліній, відкритих дверей та люків електроустановок, а також пошкоджених опор.

Поради під час негоди:інформацію про аварійні відключення можна перевірити на сайті компанії в розділі Аварійні відключення. Якщо ваша адреса там є, – енергетики вже знають про відключення та відновлюють електропостачання. Якщо ви не знайшли свою адресу – повідомте про це у кол-центр ДТЕК Дніпровські електромережі на сайті компанії, за телефонами (056/066/067) 790 99 00, через сторінку Facebook або чат-бот уViberтаTelegram.

Чому під час негоди може вимкнутися світло та який алгоритм дій при аварійному відключенні, – можна дізнатися з відео #ПростоПроЕнергетику, в якому генеральний директор ДТЕК Дніпровські електромережі Андрій Терещук надав відповіді на найпоширеніші питання. Також ми підготували коротку відеоінструкцію – як користуватися онлайн-послугами на сайті та, зокрема, дізнатися про планові та аварійні відключення за своєю адресою. Її можна переглянути за посиланням.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook