ГоловнаCуспільство

У Дніпрі з’явилася служба допомоги дітям раннього віку із порушеннями розвитку

1 червня у Дніпрі у Центрі соціальної підтримки дітей «Довіра» (вул. Тополина, 33) відкрилося відділення «Служба раннього втручання». Спеціалісти служби надаватимуть безкоштовну допомогу сім’ям із дітьми віком від народження до 4-х років, які мають вади у розвитку. Мета – коригування та покращення розвитку дитини та підвищення якості життя родини. Про це повідомили в прес-службі Дніпровської міської ради.

«Аби діти, в яких вже намітилися вади у розвитку могли продовжувати повноцінне життя, без отримання статусу інвалідності, на базі нашого закладу створили відділення раннього втручання. У команді працюватимуть дитячий невролог, вчитель логопед, дефектолог, фізичний реабілітолог. Фахівці консультуватимуть батьків, визначатимуть корекційну програму та термін її проведення, проводитимуть необхідні заняття із дітьми для корекції їхнього розвитку. Надання послуги розраховане на 10-12 відвідувачів на день», – розказала директорка комунального закладу соціального захисту «Центр соціальної підтримки дітей «Довіра» ДМР Тетяна Науменко.

У цей день у центрі також відбулося свято Міжнародного дня захисту дітей. Для майже 60 вихованці – дітей-сиріт та дітей, які позбавлені батьківського піклування, влаштували концертну програму за участю підопічних міського територіального центру та організували 10 локацій із різними розвагами та майстер-класами. 

«Сьогодні ми об’єднали дві важливі події: відкрили відділення «Служба раннього втручання» та влаштували свято для дітей. Окрім цього ми вдалися до експерименту, тому на дитяче свято приїхали наші підопічні поважного віку з територіального центру Дніпра. Вони підготували виступ для вихованців закладу. Нашим завданням було і залишається піклування, захист та допомога тим, хто цього найбільше потребує», – сказав заступник міського голови, директор департаменту соціальної політики ДМР Едуард Підлубний.

Серед розваг, які влаштували для дітей: гончарна майстерня, рухомі ігри, салон краси, танцювальний клас, малювання тощо. 

«Діткам, які приходять малювати, я пропоную зобразити свої почуття. Це буде загальний фон картини, на якій потім з дитячих долоньок ми створимо сімейне дерево. Так ми покажемо єдність вихованців і те, що разом вони вже родина», – розповіла про особливості творчого майстер-класу художниця Таїсія Полякова.

Вихованці задоволені святом та залюбки діляться враженнями. 

«Такого масштабного святкування в нас ще не було. Раніше нас, звичайно, вітали і подарунки дарували, однак такого особисто я не пам’ятаю. Мені дуже подобається, адже веселі свята дарують багато позитиву дітям», – сказав вихованець центру «Довіра» Владислав.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook