ГоловнаCуспільство

Співфінансування ремонтів в ОСББ та ЖБК: у Дніпрі розпочався прийом заявок на 2022 рік

Співфінансування ремонтів в ОСББ та ЖБК: у Дніпрі розпочався прийом заявок на 2022 рік

У Дніпрі розпочався прийом заявок від ОСББ та ЖБК за програмою співфінансування на 2022 рік. Види робіт, на які можуть подавати об’єднання: ремонт покрівлі та швів, заміна електромереж, сантехніки, опалення, електрики вхідної групи, утеплення фасадів, вимощення навколо будинку. Додатково з цього року надається можливість проводити ремонт на прибудинковій території для тих об’єднань, які мають виділену земельну ділянку. Про це розповів 2 червня під час брифінгу начальник відділу по роботі з проєктами управління з питань самоорганізації населення Дніпровської міської ради Владислав Макарець.  Про це повідомили в прес-службі Дніпровської міської ради.

«Перед поданням заявки необхідно провести загальні збори, визначитися із видом ремонту та скласти дефектний акт. Відсоток участі від об’єднання цьогоріч становить 25 %, інші 75 % компенсує міський бюджет. Зібрані документи можна подавати онлайн через особистий кабінет мешканця або принести у паперовому вигляді до управління з питань самоорганізації (площа Шевченка, 7, каб. 428). Заявки приймаються до 31 вересня поточного року. Реалізація стартуватиме у 2022 році», – сказав Владислав Макарець.

Також він додав, що для об’єднань спрощується процедура реалізації заявок. Роботу із казначейством, відкриттям рахунків та поданням звітності візьме на себе управління з питань самоорганізації. Єдине, що буде потрібно зробити, це підтвердити наявність коштів на рахунку для проведення сезонних робіт, таких як заміна системи опалення, утеплення фасадів, ремонт швів до 31 січня. На всі інші роботи виписку подають до 31 березня 2022 року. 

Із питаннями щодо збору документів та їхнього складання можна звертатися через сторінку у соцмережі (https://www.facebook.com/osbbDnipro) або через сайт «Простір самоврядування» (http://osbb.dniprorada.gov.ua/).

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook