ГоловнаCуспільство

Працюють зночі: у Дніпрі аварійні бригади розчищають канал Гнилокиш, щоб не підтоплювало приватний сектор

Працюють зночі: у Дніпрі аварійні бригади розчищають канал Гнилокиш, щоб не підтоплювало приватний сектор

У Дніпрі у зв’язку з великою кількістю опадів комунальне підприємство «Гідроспоруди» проводить аварійне розчищення каналу Гнилокиш, щоб не підтоплювало приватні домоволодіння АНД району. Аварійні бригади працюють від самої ночі 2 червня і дотепер. Про це повідомили в прес-службі Дніпровської міської ради.

За словами головного інженера КП «Гідроспоруди» Андрія Олефіренка, прочищають найбільш вузькі місця каналу. Наразі майже закінчуються відповідні роботи на ділянці від річки Дніпро до вул. Новозаводської (в районі вул. Луговської), а також триває прочищення каналу в районі вул. Каруни-вул. Янтарної та в районі Донецького шосе. Паралельно одразу працюють три аварійні бригади з усією необхідною спецтехнікою.

«Канал Гнилокиш приймає поверхневі та ґрунтові води. Через велику кількість опадів організовано роботу з аварійного розчищення каналу. Роботи проводяться з першої години ночі. Це дасть змогу поверхневій воді швидко відводитися з територій через канал у річку Дніпро, а відтак – не буде підтоплень приватного сектору АНД району», – сказав Андрій Олефіренко.

Водій однієї з аварійних бригад Олександр Мартинюк зазначив: «Посилено працювали всю ніч і дотепер. Лише за останні чотири години з різних місць каналу вивезено близько 18 самоскидів з мулом і сміттям. Прочищенням розширяємо його русло, щоб він приймав максимальну кількість дощової води і не було підтоплень».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook