ГоловнаCуспільство

Працівників Дніпропетровської ОДА навчали медіаграмотності

Працівників Дніпропетровської ОДА навчали медіаграмотності

У Дніпропетровській ОДА відбувся тренінг з медіаграмотності. Держслужбовців навчали принципам безпеки в Інтернеті та соцмережах. А ще основам кібергігієни. Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Іван Начовний.

«Кібергігієна, уважність та критичне мислення – основні принципи безпеки в Інтернеті та соцмережах. Кращий спосіб захиститися від зловмисників – уважно читати умови використання персональних даних. Важливо пам’ятати, що всі наші дії в Інтернеті залишають сліди», – зазначив Іван Начовний.

Тренінг провели для представників департаментів та управлінь облдержадміністрації, додав Іван Начовний.

Учасникам нагадали про основні правила безпечної поведінки у кіберпросторі. Розповіли про «пастки», у які можуть потрапити неуважні користувачі.

Зокрема, не бажано відкривати підозрілі посилання та файли. Варто працювати лише з ліцензійними операційними системами та продуктами. Регулярно змінювати паролі.

Впізнавати фейки навчала заступниця начальника управління департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Дніпропетровської ОДА Марина Бойко.

«Важливо звірятися з першоджерелом. Перевіряти, наскільки авторитетні організація чи експерти, які дають інформацію. Слід звертати увагу і на дату публікації. Дивитися, чи є на сайті контакти редакції – це свідчить про відкритість ресурсу», – розповіла Марина Бойко.

Навчання для держслужбовців організували за ініціативи Міністерства цифрової трансформації України. Наступний тренінг вже 4 червня. Медіаграмотність опановуватимуть представники громад області.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook