ГоловнаCуспільство

На електромережах Дніпропетровщини ДТЕК замінить понад 40 старих масляних вимикачів на нові та екологічні – вакуумні

На електромережах Дніпропетровщини ДТЕК замінить понад 40 старих масляних вимикачів на нові та екологічні – вакуумні

Упродовж 2021 року фахівці ДТЕК Дніпровські електромережі замінять 41 масляний вимикач 35-6 кВна нові – вакуумні. Вони надійніші та не несуть потенційної загрози навколишньому середовищу через ймовірне витікання масла. Завдяки ним клієнти матимуть більш стабільне електропостачання та безпечне довкілля. Про це повідомили в прес-службі компанії.

Заміну проведуть в дев’яти розподільчих пунктах та силових підстанціях Дніпра, Кривого Рогу, а також Павлоградського та Новомосковського районів.

«Сталий розвиток – пріоритет для інвестицій ДТЕК. ДТЕК Дніпропетровські електромережі модернізує мережу, замінює обладнання на нове, більш ефективне та екологічне. Це наш внесок у якісне та надійне електропостачання, збереження навколишнього середовища й формування екологічного майбутнього. Упродовж минулого року ми замінили 61 масляний вимикач на нові вакуумні. У 2021 році замінимо ще 41. На кінець поточного року 76% вимикачів, що працюють в Дніпропетровській області, не матимуть у своїй конструкції небезпечного для довкілля масла», – зазначив генеральний директор ДТЕК Дніпровські електромережі Андрій Терещук.

За словами керівника компанії, відмова від масляних вимикачів – це свідомий вибір. Адже вони морально та технічно застарілі, мають обмежений ресурс служби, вимагають регулярних вартісних ремонтів та екологічно небезпечні.

Основною перевагою сучасних вакуумних вимикачів є довговічність у використанні, економічність, компактність, простота у ремонті, пожежо- та вибухобезпечність. Вони не містять нафтопродуктів та інших небезпечних речовин і є цілковито дружніми по відношенню до навколишнього середовища.

На сьогоднішній день на об’єктах високої та середньої напруги ДТЕК Дніпровські електромережі працює 7676 вимикачів. Із них 1917 (25%) – масляні, 5759 (75%) – вакуумні

Повністю відмовитись від використання масляних вимикачів компанія планує до кінця 2030 року.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook