ГоловнаCуспільство

«Children book sales»: безпрецедентний книжковий ярмарок у Дніпрі

6 червня у Дніпрі вперше проходить безпрецедентний дитячий книжковий ярмарок «Children book sales 2021». Захід розпочався о 12:00 у парку ім. Т. Г. Шевченка (біля колонади). Він працюватиме до 18:00. Тут представлено близько 30 тисяч книг різних жанрів.  Про це повідомили в прес-службі Дніпровської міської ради.

Як розповідає начальник управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Євген Хорошилов, ідея провести такий ярмарок виникла через прийдешню трансформацію міських бібліотек у сучасні бібліохаби: «Під час підготовки до ярмарку я побачив в одній з бібліотек збірку Жуля Верна і здивувався, чому її списують та передають на наш захід. Виявилося, що бібліотека має 38 екземплярів цієї збірки і одночасно таку кількість ніколи не брали. На ярмарок потрапили саме такі дублетні книжки та ті, що вже мають зношений вигляд. Їх мешканці можуть придбати за символічною ціною». 

За рекомендацією Міжнародної федерації бібліотечних асоціацій та установ щороку потрібно списувати не менше ніж 8 % книжкового фонду. Проте багато років бібліотеки цю рекомендацію не виконували належним чином, каже директорка МКЗК «Централізована система бібліотек для дітей» Юлія Бардукова.

«Наша мета сьогодні популяризувати дитячу книгу та зацікавити малечу читати, добувати інформацію з книжок та критично мислити, а не проводити час у соціальних мережах. Важливо й те, що дніпряни, які сьогодні прийшли придбати книжки, таким чином роблять свій внесок в оновлення бібліотек, адже зароблені кошти спрямують на придбання нових, сучасних книжок», — розповіла Юлія Бардукова.

До «Сhildren book sales 2021» долучилися міські книгарні та видавництва.

«Ми дуже вдячні міській владі за запрошення на цей ярмарок. З нами радилися, як зробити так, аби Дніпро став читацьким містом, а до бібліотек ходили люди. Таких ярмарок раніше не було. Тут містяни можуть придбати за копійки книгу свого дитинства, яку будуть читати своїй малечі. І, звичайно, найновіші книжки, які ми представили сьогодні», — розповів керівник книгарень-кав’ярень Старого Лева у Дніпрі Богдан Кулик.

Роман та Вікторія прийшли сьогодні на ярмарок, вони придбали чимало книжок для себе та своїх дітей.«Тут усе: і класика, і наукова література, і дитяча. Багато цікавих книжок на ярмарку, навіть не можемо за раз усі, що подобаються, унести. Тут можна провести цілий день. Справжнє свято читання! Нам дуже подобається», — поділилася враженням Вікторія.

«Побачила в інтернеті анонс цього заходу. Стало цікаво прийти та подивитися, які книжки тут будуть. Уже купили для доньки збірку казок. Дуже подобається ідея проведення такого ярмарку. Побачила чимало книжок, які мені подобались у дитинстві – приємне відчуття знову їх погортати», — розповіла дніпрянка Мар’яна.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook