ГоловнаCуспільство

Цьогоріч за проєктом «Велике будівництво» на Дніпропетровщині планують відремонтувати та побудувати 387 км державних доріг

У 2021 році на Дніпропетровщині планують побудувати та відремонтувати 387 км державних доріг. Масштабні перетворення – за програмою «Велике будівництво». Роботи на трасі Дніпро – Миколаїв оглянув Президент України Володимир Зеленський.

Глава держави ознайомився і з ремонтом ділянки автодороги державного значення Знам'янка – Луганськ – Ізварине. Вона стане частиною найдовшої траси країни М-30 – так званої «Дороги єдності».

«Ми будуємо круті дороги. Маємо продовжувати, адже люди чекають нових і якісних доріг», – наголосив Володимир Зеленський.

Масштабні роботи розгорнулися і під Дніпром. Там будують об’їзну, яка розвантажить місто від транзитного транспорту. Її протяжність – 7 км. Роботи зосереджені неподалік аеропорту. На об’єкті «виросла» опорна стінка для майбутнього шляхопроводу. А ще спорудили водовідвідний колектор.

Як розповів Главі держави міністр інфраструктури Олександр Кубраков, завершити будівництво об’їзної Дніпра планують до дня Незалежності України.

«По всій Дніпропетровщині оновлюються дороги – як національного, так і місцевого значення. Вперше за багато років з «нуля» будуються й нові магістралі», – сказав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

Грандіозний проєкт – будівництво Решетилівської траси Н-31. Нова автомагістраль з’єднає Дніпро зі столицею. В регіоні вже побудували 28,6 км дороги. Завершують зводити дві транспортні розв’язки. Одна – у Петриківській громаді. Інша – поблизу новозбудованого мосту через канал Дніпро-Донбас.

Амбітний план Укравтодору – цьогоріч відремонтувати та побудувати в області 387 км доріг державного значення. Це більше ніж за останні 10 років.

Планується привести до ладу і понад 90 км місцевих доріг Дніпропетровщини.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook