ГоловнаCуспільство

У Дніпрі мільйони бюджетних гривень йдуть на відновлення трамваїв, зупинок та вагонів метро через вандалізм

Збитків на 8 мільйонів гривень завдали вандали у Дніпрі лише за рік, – заявляють у департаменті транспорту. Там наголошують: за ці гроші можна було закупити 6 автобусів великої місткості чи завезти 5 трамваїв з Німеччини.  Про це повідомили в прес-службі Дніпровської міської ради.

У трамвайному депо № 3 КП «Дніпровський електротранспорт» 9 червня замінюють розбите вікно: хтось кинув каміння. За технікою безпеки транспорт зупиняють і виводять пасажирів, а рухомий склад відправляють до ремонтного цеху – так йде простій у русі або збивається інтервал маршруту.

 «Часто обмальовують вагони та дряпають малюнки на склі (воно теж йде під заміну).  Крім того, на транспортних підстанціях з’являється реклама наркотиків – за рік витратили на замальовування 600 літрів фарби», – поділився спеціаліст департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міської ради Іван Васючков.

Зазнає збитків і метрополітен: малюють графіті, розбивають вікна, б’ють світильники та псують мармур на зупинках, – розповідає начальник відділу з питань мобілізаційної роботи, цивільного захисту та техногенної безпеки КП «Дніпровський метрополітен» Дніпровської міської ради Володимир Рибалка.

Вандалів ще приваблюють і зупинки громадського транспорту. «Їх обмальовують, вибивають лампочки та розбивають скляні стіни. Оновлення теж збиткове, за рік «навандалили» на 300 тисяч гривень, а це одна сучасна зупинка, зведена з нуля. Я прошу містян: якщо ви побачили несумлінних людей, які завдають шкоди транспорту та зупинкам, – телефонуйте до поліції чи фіксуйте та звертайтесь із заявкою до контакт-центру міста Дніпра», – закликав провідний інженер КП «Транспортна інфраструктура міста» Дніпровської міської ради Олексій Орєшин.

Деяких вандалів усе ж знайшли (за допомогою камер відеоспостереження та фотофіксації). Їх притягли до адміністративної відповідальності. За 2018-2020 рр. за свої несумлінні дії вони сплатили понад 100 тис. грн.

 

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook