ГоловнаCуспільство

Вандали ламають, а платники податків – містяни – за це платять, — наголошують у мерії

Вандали ламають, а платники податків – містяни – за це платять, — наголошують у мерії

У Дніпрі від проявів вандалізму страждає муніципальне майно, встановлене у середмісті. Так люди ламають або ж просто зрізають антипаркувальні стовпчики задля власної зручності. За словами заступника директора КП «Транспортна інфраструктура міста» ДМР Дмитра Омельченка, вартість одного такого елемента благоустрою становить 3 600 грн. Про це повідомили в прес-службі Дніпровської міської ради.

«Стовпчики можуть зрізати, наприклад, через те, що ті заважають маленьким магазинам завозити-вивозити товари. Однак, слід усе ж таки розуміти логіку встановлення таких елементів благоустрою. Стовпчики перш за все розташовані там, де грубо порушують правила дорожнього руху та припарковують машини на тротуарах так, що для пішоходів місця не залишається. Їх встановлюють також на зупинках і у місцях, де припарковані машин створюють реальну небезпеку дорожньому руху. Коли стовпчики самовільно прибирають, то замість них відразу з’являється припаркована машина, і часто не одна», – зауважив Дмитро Омельченко. 

Не менше обурення викликає автохамство: коли люди залишають авто на зелених зонах міста, ігноруючи облаштовані парковки. 

«На Січеславській Набережній, 29-А люди паркуються просто на зеленій зоні, у той час, як поруч облаштовано цивілізовану парковку і на ній є вільні місця. Таким чином водії показують зневагу до міста та його мешканців, відверто ігноруючи правила. Ми маємо пропозицію встановити тут кам’яні брили, щоб унеможливлювати паркування», – сказав представник спільноти «Urban Dnipro» Руслан Ширінов. 

Особливою «любов’ю» вандалів у Дніпрі користуються нові урни. Їх обмальовують, ламають, згинають, палять, розбивають тощо. Так на бульварній частині вулиці Гоголя встановлено 20 урн. Майже всі вони обмальовані, деякі пошкоджені так, що їх треба міняти. За словами начальниці відділу благоустрою департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР Світлани Литвинової, загалом у місті встановлено близько 3,5 тисяч урн нового зразка, з них торік довелося ремонтувати 500, цьогоріч потрібно відремонтувати та замінити близько 1000. 

«Найгірше те, що коли ми ремонтуємо одну урну, вандали можуть пошкодити три. Вартість однієї – близько 5,5 тисяч грн. З досвіду, найбільш пошкодженими ми знаходимо урни біля навчальних закладів та у місцях великого скупчення людей, менше шкодять майно у спальних районах міста. Гадаю, що містянам, які ламають елементи благоустрою, слід частіше нагадувати, що на відновлення використовуються бюджетні кошти, а це податки, які сплачуємо ми із вами з власної кишені. Враховуючи те, що на придбання та встановлення вже витрачено кошти, то виходить, що ми як платники податків сплачуємо за кожну таку пошкоджену урну чи інший об’єкт по декілька разів», — зауважила Світлана Литвинова.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook