ГоловнаCуспільство

Чотири українські письменники презентували власні новинки у ДніпроОДА

У Дніпропетровській ОДА пройшла творча зустріч. Новинки презентували чотири українські письменники. На вечір завітали шанувальники сучасної військової прози та дитячої літератури. Про це повідомила заступниця голови облдержадміністрації Ольга Горб. Про це повідомили в прес-службі Дніпропетровскької ОДА.

«Творчі вечори у «відкритій ОДА» давно стали традицією. На таких зустрічах мешканці області можуть поспілкуватися з цікавими авторами. Цього разу до нас завітали відразу 4 письменники. Вони поділилися із шанувальниками власними історіями. Про те, як писати книги і як їх можна видати друком», – розповіла Ольга Горб. 

Мартін Брест та Юрій Руденко не вперше презентують книги у ДніпроОДА. 

«Сьогодні привіз український варіант повісті, що увійшла до моїх перших двох книг. «Піхота. Наша земля» – мемуари. Це моя правда про війну. Намагаюся занурити читача в іншу реальність, у світ війни. Аби він відчув справжні переживання бійців», – сказав письменник Мартін Брест. 

Інший військовий прозаїк Юрій Руденко представив книгу «WAR.ru». Це документальне дослідження 1-го року українсько-російської війни. Всередині – майже 300 посилань на реальні відео. 

«Книга написана у простій, доступній для читача формі, – розповів Юрій Руденко. – Посилання на відео – у вигляді QR-кодів. Можна відсканувати і подивитися зі смартфону на війну очима очевидців». 

Власними переживаннями під час перебування в полоні поділився з читачами Ігор Михайлишин – ексбоєць батальйону «Донбас». 

«Хотів передати правду. Донести до читача, що відчуває людина під час полону. Головне – вона втрачає надію. Цю основну ідею передає зображена на обкладинці петля. Вона символізує атрофацію саме цього почуття», – поділився Ігор Михайлишин. 

Новинки дитячої літератури презентував Володимир Нікітенко. Він привіз продовження історії про Машину Часу – «210 добрих справ. Темні часи». Книги для дітей пише з 2013 року. 

«Дорослих вже не виправити. А ось малечі поволі, у легкій формі, можна і слід доносити важливі речі, – сказав письменник Володимир Нікітенко. – Друга книга набагато динамічніша та цікавіша за першу. Розрахована на дітей 10-14 років». 

На презентації можна було придбати книжкові новинки, взяти автографи у авторів, сфотографуватися на пам’ять. 

«Давно хотіла познайомитися із сучасними українськими авторами, – розповіла завідувачка Обухівської бібліотеки Вікторія Юдіна. – Колись отримали у подарунок від Музею АТО книгу Мартіна Бреста. Вона дуже популярна серед наших читачів. Я досі в черзі, аби почитати її». 

Наступна творча зустріч у ДніпроОДА – 24 червня. 

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook