ГоловнаCуспільство

З початку року «Дніпрогаз» провірив 7 тис. лічильників

Спільно з представниками ДП «Дніпростандартметрологія» спеціалісти АТ «Дніпрогаз» провели повірку більше 7 тисяч побутових лічильників газу. Близько 30% приладів були визнані непридатними через невідповідність вимірювальних характеристик.

60d4246d72066.jpeg

За результатами роботи, з початку 2021 року майже 2 тис лічильників, а це близько 30% від загальної кількості повірених приладів, були визнані непридатними до подальшого використання. Процедура повірки, передбачена чинним законодавством, дозволяє споживачам отримати достовірний облік газу та забезпечує нарахування за коректні обсяги використаного енергоресурсу.

«Повірка приладів виявляє похибки обліку газу, тому в її проведенні зацікавленні як клієнти, так і газорозподільне підприємство, - зазначає головний метролог АТ «Дніпрогаз» Олег Петрик. – Під час перевірки комісія часто виявляє факти пошкодження лічильників та несанкціонованого втручання у роботу вимірювального пристрою. Цьогоріч встановлено 115 таких випадків».

У залежності від вимог заводу-виробника, лічильники необхідно повіряти кожні 5-8 років. Періодична повірка виконується за рахунок коштів, передбачених у тарифі за доставку газу. Дотримання строків повірки відслідковує Оператор ГРМ. Однак споживач також має стежити за достовірністю обліку, а за наявності нарікань на роботу приладу - звертатись до відділу обслуговування побутових лічильників АТ «Дніпрогаз».

Нагадаємо, що згідно з Кодексом газорозподільних систем, споживач несе відповідальність за збереження та цілісність лічильника газу та пломб на ньому. У разі виявлення фактів пошкодження приладу обліку з метою несанкціонованого відбору газу, порушники повинні будуть сплатити збитки, завдані газорозподільній компанії. Окрім суми збитків, порушнику доведеться також сплатити всі послуги з відключення/ відновлення газопостачання та вартість самого лічильника разом із монтажними роботами.

АТ "Дніпрогаз" вкотре нагадує, що за чинним законодавством, споживач газу повинен надати доступ представникам газової компанії до лічильника, після пред’явлення ними відповідних службових посвідчень та не перешкоджати роботі фахівців компанії. 

Довідка:

АТ «Дніпрогаз» - газорозподільна компанія, що працює під брендом РГК (Регіональна Газова Компанія) на території м. Дніпра та Дніпровського району.

Регіональна Газова Компанія – сервісна компанія, яка розробляє інноваційні та комплексні рішення для енергетичного сектору, спрямовані на підвищення якості клієнтського обслуговування, модернізацію галузі та впровадження європейських стандартів роботи операторів ГРМ. Під брендом РГК працює 20 газорозподільних компаній, в яких зайняті 38 тисяч фахівців. Вони обслуговують 250 тис км газопроводів та понад 8 млн споживачів газу.

Щорічно АТ «Дніпрогаз» доставляє для 400 тис своїх клієнтів близько 800 млн кубометрів газу. Загальна протяжність газопроводів, що обслуговує компанія, складає близько 5,5 тис км.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook