ГоловнаCуспільство

На базі 25-ї повітрянодесантної бригади військові провели навчання для співробітників Дніпровської міськради

Бути готовим стати на захист країни у будь-який час. 25 червня для працівників Дніпровської міської ради (військовозобов’язаних та призовників) провели одноденні збори-навчання. Підготовку проходили у військовій частині 25-ї окремої Дніпропетровської повітрянодесантної бригади (А1126), що у Гвардійському. Стрибали з парашутом (спеціальні тренажери), пройшли смугу перепон та повчилися техніці бою за системою «БАРС» (бойова армійська система). Про це повідомили у пресслужбі Дніпровської міської ради.

Вчився правильно стрибати з парашутом заступник начальника відділу бухгалтерської та кадрової роботи Вадим Панков: «Стрибали з гвинтокрила, але він не злітав, і ми приземлялися у пісок з метрової висоти. Тут треба знати, коли відкривати, і цей досвід важливий, бо ми повинні бути готовими до всього. Також пройшли смугу перешкод, і на нас були ці самі муляжі парашутів і важать вони стільки ж». 

Кожен повинен мати базові навички у непростий для нашої країни час. Тому такі навчання, хоч і одноденні, мають бути для всіх військовозобов’язаних та призовників, вважає начальниця пресслужби військової частини А1126 

Тетяна Заріцька: «Ми всім допомагали, наші учні подивилися повітрянодесантний комплекс, спробували сили на тренажерах, як поводять себе десантники під час стрибка з парашутом (робили це на наземних комплексах). Гостям показали й зразки зброї та техніки, яка постійно виїжджає до зони проведення ООС»

Пройшла одноденні збори-навчання більше ніж сотня працівників Дніпровської міськради.

«Це була не тільки сувора муштра, а спілкування з навчанням. Дякуємо 25-й окремій Дніпропетровській повітрянодесантній бригаді за сприяння. Ми із боку мерії допомагаємо частині – це фінансування та закупівля необхідних будівельних матеріалів, технічного устаткування тощо», – завершив начальник управління по взаємодії з правоохоронними органами та мобілізаційно-оборонної роботи департаменту громадського порядку i цивільного захисту Дніпровської міської ради Максим Джихур.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook