ГоловнаCуспільство

Формування пішохідної зони, встановлення обмежувальних знаків та розмітки: як у Дніпрі створюють комфортні умови для всіх учасників дорожнього руху

25 червня у Дніпрі провели престур щодо створених у центрі міста комфортних умов для пішоходів та автомобілістів. Під час заходу представники міської ради, інспекції з питань паркування та патрульної поліції розповіли про паркувальне зонування, формування пішохідної зони за допомогою обмежувальних стовпчиків, встановлення обмежувальних знаків та нової розмітки. Про це повідомили у пресслужбі Дніпровської міської ради.

Розпочали із вулиці Січових стрільців. Через встановлення антипаркувальних стовпчиків кількість автомобілів, які часто залишали на тротуарі, значно знизилася. 

«Обмежувальні стовпчики ми встановлюємо, щоб механічно перешкодити автомобілістам займати пішохідну частину – не порушувати таким чином правил дорожнього руху, створюючи небезпечні ситуації. Наразі це дієвий спосіб, адже машин стало набагато менше, і для пішоходів з’явилося більше простору. Розміщуємо стовпчики переважно у середмісті, інколи – у дворах, на прохання мешканців. По місту вже встановлено близько 2200 таких стовпчиків, цьогоріч плануємо встановити ще близько 3 000», – розказав заступник директора КП «Транспортна інфраструктура міста» Дмитро Омельченко.

Далі звернули увагу на знаки, які встановлюються біля парковок. Це робиться, аби водіям була доступна уся необхідна інформація. 

«Біля кожної парковки встановлено відповідні знаки – з них водій може дізнатися, до якої зони належать паркувальні місця, вартість і часи роботи парковки. Наразі в нас існує чотири зони паркування: А, В, С та Z. Кожна має свою вартість», – зауважила інспекторка з питань паркування Вікторія Кирилова.

Також у Дніпрі є місця, де паркування може призвести до аварійно небезпечної ситуації, тому там обов’язково розміщують знаки про заборону, а також наносять відповідну розмітку – жовту смугу на бордюрі. 

«Одним із прикладів регулювання безпеки дорожнього руху є розмітка 1.10.2 (жовтий прямокутник із зображеним у ньому значком евакуатора – ред.). Застосовується вона для позначення особливо небезпечних місць, де обмежена оглядовість, відповідно, там не можна зупинятися і тим паче паркуватися, бо це може призвести до аварійної ситуації або дорожньо-транспортної пригоди», – пояснив старший інспектор пресслужби Управління патрульної поліції в Дніпропетровській області Павло Карманов.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook