ГоловнаCуспільство

У Кривому Розі відновлюють стадіон «Металург»: на якому етапі роботи

У Кривому Розі відновлюють спортивну легенду міста – стадіон «Металург». Масштабна реконструкція у розпалі. На об’єкті працюють понад 140 людей та 15 одиниць техніки. Про це повідомив перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Володимир Орлов.

«Реконструкція стадіону «Металург» – знакова подія. Працюємо за стандартами ФІФА та УЄФА. Оновлена арена стане поштовхом для розвитку інфраструктури у Кривому Розі», – сказав Володимир Орлов.

Нині підрядники працюють над трибунами. Замість трьох старих аварійних – зводять нові. Ще одну реставрують.

«Будуємо стадіон, аналогів якому немає не тільки на Дніпропетровщині. А й загалом в Україні. Усе це – завдяки програмі Президента «Велике будівництво», – сказав голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

На західній трибуні вже повністю залили перекриття першого поверху та виконали монолітні роботи, розповів заступник директора будівельної компанії Олексій Ятін.

 «Працюємо і вдень, і вночі. На північній та південній трибунах залили стіни під перекриття. Тривають внутрішні роботи у приміщеннях східної трибуни – її капітально відремонтуємо», – розповів Олексій Ятін.

«Металург» оновлюють за міжнародними стандартами. Велике футбольне поле застелять натуральним газоном з вкрапленнями штучної трави. Це найновіша технологія. Встановлять електронні табло, зроблять сучасне освітлення.

Облаштують легкоатлетичні доріжки і зону для стрибків. У підтрибунних приміщеннях спортсмени зможуть займатися боксом та боротьбою, важкою атлетикою і фітнесом.

«Цей проєкт дуже важливий для міста. Стадіон зможе приймати матчі світового рівня. Нині роботи йдуть за планом, темпи дуже гарні», – зазначив народний депутат України Юрій Корявченков.

Після завершення робіт стадіон зможе вмістити 19 тис вболівальників.

Мешканець Кривого Рогу Володимир Рєпін згадує – бігав на стадіоні ще студентом. Та понад 40 років ходив на «Металург» дивитись матчі.

«Дніпро було закритим містом. Саме на криворізькому «Металурзі» проходили міжнародні матчі. Французький клуб «Бордо», пам’ятаю, приїздив. Дуже популярне місце було, завжди повно вболівальників – навіть місць на трибунах не вистачало, – поділився Володимир Рєпін. – Зараз, бачу, швидко стадіон будують, працюють без вихідних».

Стадіон «Металург» відновлюють за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook