ГоловнаCуспільство

Капітальні ремонти у будинках ОСББ та ЖБК продовжуються: нова покрівля на Моніторній

Оновлення у будинках ОСББ та ЖБК у Дніпрі продовжуються. Цьогоріч на завершальному етапі програма з повного фінансування. Але жителям перейматися не варто, — зазначають в управлінні з питань самоорганізації населення Дніпровської міськради. Все для того, аби зменшити відсоток від об’єднань на ремонти з 35% до 25% і тепер можна пропонувати різноманітні проєкти (від маленьких до великих) для оновлення багатоповерхівок. 

Капітально відремонтували покрівлю на Моніторній, 10 (ОСББ «Оселя-344»). Все за програмою повного фінансування з міського бюджету. На роботи знадобилося 180 тисяч гривень. Стара покрівля не витримувала погодних умов і мешканців квартир останніх поверхів іноді підтоплювало, жаліється голова правління ОСББ «Оселя-344» Cвітлана Бєляєва: «Наше об’єднання з двох під’їздів (в кожному по 35 квартир). Ми порадилися і подали заявку. Тендер пройшов швидко, до нас прийшли підрядники-професіонали. Вони радилися, працювали зрання і до пізнього вечора, щоб було на совість».

 Загалом оновили 500 квадратних метрів покрівлі. Зробили гідроізоляцію, зміцнили її (щоб витримувала зміни погодних умов), відновили ізоляційні шари та водостоки.

 «Програма повного фінансування на завершальному етапі. Тому ми вирішили розширитися і зменшити відсоток у програмі співфінансування, який повинні надавати мешканці будинків ОСББ та ЖБК. 75% від будь-яких проєктів надаватиме міська влада, а 25% сплачують об’єднання. Тим паче, що заявки на масштабні ремонти у будинках вже починають надходити, і ми закликаємо об’єднання долучатися», — розповів начальник відділу по роботі з проєктами управління з питань самоорганізації населення Дніпровської міської ради Владислав Макарець. 

Чиновник додав, що до 31 серпня приймаються заявки на участь у проєкті співфінансування. Заявку можна подати http://osbb.dniprorada.gov.ua/programs/programa-rozvitku-diyalnosti-osbb-zhbk-ta-ok-zhbk. Т акож, якщо потрібна консультація, можна прийти за адресою: пл. Шевченка, 7, каб. 428.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook