ГоловнаCуспільство

У мерії підвели підсумки проекту «ЕКОосвіта Дніпра 2021»

Проєкт «ЕКОосвіта Дніпра 2021 є частиною освітньої програми «ЕКОсвідомість Дніпра” і реалізується за підтримки Дніпровської міської ради, департаменту екологічної політики міськради в рамках муніципальної програми розвитку місцевого самоврядування та висвітлення діяльності Дніпровської міської ради на 2021 - 2025 роки. Мета проєкту – розробка та впровадження інформаційних та освітніх екологічних кампаній серед молоді, студентства.

«Проєкт виявився досить активним. Реалізовано низку корисних, яскравих заходів, направлених на екосвідомість і екоосвіту мешканців, зокрема молоді. Подібні важливі проєкти місто і надалі підтримуватиме», - сказав начальник управління внутрішньої політики департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики міськради Станіслав Бандура.

За словами заступниці директора департаменту – начальниці управління комунальної екології департаменту екологічної політики Ірини Козлової, програма щодо екосвідомості реалізовується у Дніпрі вже другий рік поспіль: «Проєкт ЕКОосвіта Дніпра 2021 тривав пів року, а загалом екологічна платформа щодо екосвідомості продовжує працювати. До низки системних екологічних заходів у рамках проєкту доєдналися не лише студенти вишів, а й різні підприємства, малий та середній бізнес. Знаковим є те, що проєкт отримав розголос, і нас запрошують інші міста ділитися досвідом».

Зі свого боку, начальник управління охорони навколишнього середовища згаданого департаменту Ярослав Крисько зазначив: «Співпраця громадськості і органів влади є важливим чинником розвитку громадянського суспільства. Яскравий приклад такої роботи у Дніпрі – проєкт щодо екоосвіти залучив владу, громадські організації, молодь».

Водночас співзасновниця освітньої програми «ЕКОсвідомість Дніпра», членкиня наглядової ради громадського об’єднання “Асамблея культурного обміну України” Олена Рожко подякувала представникам мерії за підтримку і плідну співпрацю: «Серед проведених акцій і заходів проєкту «ЕКОосвіта Дніпра 2021» - екохакатон, арт-пленер на дніпровському полігоні, екокінофестиваль тощо. Студенти із восьми закладів вищої освіти долучилися до програми, і ми вдячні за таку щиро проявлену екологічну позицію. Наше гасло «Почни з себе», і закликаємо усіх бути екосвідомими», - додала кураторка програми.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook