ГоловнаCуспільство

Дніпропетровщина – лідер України з цифрових перевтілень

У Дніпропетровській ОДА – Регіональна конференція з цифровізації та диджиталізації. Зібралися керівники громад, представники Мінцифри та міжнародні партнери. Вони відмітили, що область – лідер країни з цифрових перевтілень. Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Иван Начовний. 

«Таку зустріч проводимо вперше. Плануємо зробити її щорічною. Попереду в нас багато змін. Працюватимемо над тим, аби надалі цифровізувати громади. Надавати їм ще більше можливостей для розвитку», – зазначив заступник голови облдержадміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Іван Начовний. 

Керівниця експертної групи Міністерства цифрової трансформації Тетяна Третякова закликала брати приклад з Дніпропетровської області. Як з найкращої. Каже, обласна влада якісно співпрацює зі своїми районними підрозділами. А ще – має одну з найпотужніших мереж Центрів надання адміністративних послуг. 

«Маєте чіткий діджитал-план, і впевнено по ньому рухаєтесь. Завжди готові звітувати, що з освітою, ЦНАПами, землевпорядкуванням, медициною. Вже не вперше втілюєте програму інформатизації області. Деякі регіони України її взагалі не мають», – сказала Тетяна Третякова. 

Серед учасників – майже 100 представників територіальних громад Дніпропетровщини. Вони ділилися успішними практиками впровадження цифрових технологій на місцях. 

 «Ми допомагаємо робити цифрові перевтілення в п’яти пілотних областях нашої програми. Серед них і Дніпропетровщина. Нині оголошуємо черговий конкурс серед громад. Відберемо по п’ять територій, з якими співпрацюватимемо», – анонсував координатор цифровізації регіонів швейцарсько-української програми EGAP Сергій Гунько. 

Межівська громада, яку очолює Володимир Зражевський, розташована на крайньому сході області. Має площу 130 кв. км та понад 15,5 тис населення. Від Дніпра – на відстані 160 км. 

«Звичайно, зручніше переходити в онлайн. Ми вже цифровізували послуги, запустили 10 електронних сервісів. Всі вони інтерактивні, популярні серед жителів», – розповів Володимир Зражевський. 

Голова ТГ на конференції презентував один із нових сервісів – платформу ArcGIS. Вона дозволяє управляти земельними ресурсами. Інвестор може зайти на цей портал та обрати з відкритої бази даних вільну ділянку. 

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook