ГоловнаCуспільство

Капітально відремонтували харчоблок та вбиральні: у Дніпрі відчинило свої двері відділення денного перебування для дітей з інвалідністю

У Дніпрі відчинило свої двері відділення денного перебування для дітей з інвалідністю (міський територіальний центр соціального обслуговування в Новокодацькому районі), що по вул. Повітрянофлотській, 11. Поки заклад був на карантині, там провели ремонти: встановили нові вікна, капітально оновили вбиральні та харчоблок. На подвір’ї заасфальтували зону, де малеча прогулюється вдень. Про це повідомили у пресслужбі Дніпровської міської ради. 

«Щоб заклад не стояв просто так в довгий карантин, ми вирішили провести низку робіт, тому капітально оновили санвузли – душ та спеціально облаштували вбиральню. Змінився повністю харчоблок, бо малеча їсть шість разів на день, і готують їжу саме у закладі. Також закупили нові холодильники, в кожній групі поставили спеціальні полиці для тарілок. А косметично оновили і актову залу, і кімнати, де дітки сплять. Будівля має два поверхи, і ми встановили замість старезних дерев’яних – пластикові вікна. На оновлення заклад не витратив ані копійки, нам допомогла міська влада», – розповіла директорка КУ «Дніпровський міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Дніпровської міської ради Наталя Біневська. 

У відділенні реабілітації нараховується 40 діток з різними діагнозами. Тут ними опікуються, проводять лікувальну фізкультуру, уроки музики, проходять і невеличкі концерти для батьків. Перебування тут безкоштовне. 

Оновленням радіє і мама 10-річного хлопчика Марка, який відвідує денний центр реабілітації, Юлія Шарай. Жінка не стримує емоцій, каже, що тут йде позитивна динаміка для Марка: «Ми ходимо сюди з трьох років. Поки син тут, можу працювати. І оновленням радію. Я вдячна їм, що вони вкладають багато у Марка: як частинку своєї душі, так і розвивають його фізично за допомогою ЛФК. Ми чекали послаблення карантину, щоб знову ходити сюди», - поділилася жінка. 

«Нам тепер буде простіше в роботі, якщо казати про капітальні ремонти, а косметичні – у нас і у малечі (для них це важливо) з’являється посмішка, бо змінилася трішки обстановка: є нова яскрава постільна білизна чи перефарбовані стіни кімнат. Для них це дуже важливо», – підсумувала медична сестра відділення денного перебування для дітей з інвалідністю Галина Мовчан.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook