ГоловнаCуспільство

Техобслуговування від АТ «Дніпропетровськгаз» – ваш надійний вибір

АТ «Дніпропетровськгаз» як оператор ГРМ відповідає за безпеку розподілу газу споживачам. Щороку компанія перевіряє понад 18 тис км газопроводу на витоки, аварійно-диспетчерська служба 104 локалізує та ліквідує тисячі аварійних ситуацій, обслуговує газове обладнання у зоні ліцензійної діяльності. 

З початку 2021 року АДС «104» опрацювала понад 40 тисяч викликів, половина з яких була пов’язана із витоками газу на внутрішньобудинкових системах газопостачання. Така ситуація виникає через відсутність вчасного та кваліфікованого технічного обслуговування газопроводів.

Технічне обслуговування проводиться з метою виявлення витоків газу, запобігання виникненню аварійних ситуацій і ґрунтується на планово-попереджувальній системі робіт. Іншими словами, технічне обслуговування проводиться для безпеки споживачів.

В Україні триває масштабна реформа газового ринку, яка виводить все більше монопольних послуг на вільний ринок. Це дає право споживачу обирати для себе найбільш оптимального постачальника послуг. Однак разом з ростом можливостей вільного вибору зростає і відповідальність за утримання внутрішніх газових мереж.

Відсутність регулярного технічного обслуговування внутрішньобудинкових мереж призводить до погіршення їх стану, втрати надійності та безпечності. Це, в свою чергу, може призвести до нещасного випадку, вибуху або пожежі.

На сьогодні АТ «Дніпропетровськгаз» є лідером в сфері надання послуги із технічного обслуговування, адже має багаторічний досвід, сучасне обладнання та кваліфікованих фахівців.

Вартість робіт з технічного обслуговування залежить від їх виду та обсягу - протяжності мереж, кількості приладів, їх типу і періоду обслуговування, і розраховується індивідуально для кожного клієнта та домоволодінь. Детальну консультацію споживачі можуть отримати в Клієнтських просторах 104.ua.

На сьогодні АТ «Дніпропетровськгаз» пропонує споживачам акційну пропозицію, в рамках якої проведення технічного обслуговування внутрішніх мереж разом з ПДВ складає 300 грн. на рік. Кожна родина може самостійно подбати про свою безпеку та своїх близьких. Регулярне технічне обслуговування один раз на рік дозволяє утримувати внутрішні газові мережі у справному стані.

Що отримує споживач, підписавши угоду з газорозподільною компанією?

  • обстеження газової мережі на предмет можливих витоків газу від вводу до будинку (квартири) до газового приладу,
  • приладовий контроль на щільність з’єднань газопроводів,
  • огляд наявності та перевірку герметичності футлярів у місцях прокладання через зовнішні і внутрішні конструкції будинку,
  • перевірка працездатності і змащування запірних пристроїв, встановлених на газопроводах,
  • усунення витоків на муфтових з’єднаннях.

Укладення договору відбувається на добровільних засадах. Звертаємо вашу увагу, що до вартості договору не включене обслуговування газових приладів та ремонт внутрішніх мереж та приладів обліку.

Нагадуємо, що виклик служби 104 – залишається безкоштовним для усіх споживачів природного газу. Аварійно-диспетчерська служба 24/7 приймає аварійні виклики, локалізує та ліквідовує аварійні ситуації.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook