ГоловнаCуспільство

Новини з майданчиків «Великого будівництва»: в області зводять амбулаторії, ремонтують дороги і стадіони

На Дніпропетровщині оновлюють міжнародні та місцеві автошляхи. Розвивають спортивну та медичну інфраструктуру. Що саме відбувається на будівельних майданчиках, розповів на публічному звіті з аступник голови облдержадміністрації Максим Беспальчук. 

«До кінця 2021-го в області планується побудувати та відремонтувати 387 км державних та 90 км місцевих доріг. Таке масштабне оновлення автошляхів – за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво», – зазначив Максим Беспальчук. 

Зокрема, на Дніпропетровщині приводять до ладу трасу міжнародного значення Знам’янка-Луганськ-Ізварине. Роботи – одночасно на декількох ділянках: від Дніпра до Павлограда, від Криничанського поста поліції – до межі з Кіровоградщиною. Вже повністю готові 45 км траси. 

«Оновлюємо місцеві автошляхи. Капітально відремонтували дорогу Верхньодніпровськ-Боровківка-Доброгірське. Тепер там 29 км якісного покриття», – підкреслив Максим Беспальчук. 

В області реконструюють 6 стадіонів. Фактично – відбудовують «з нуля» занедбані об’єкти. 

«Наймасшабніші спортивні проєкти втілюємо у Кривому Розі. Там облаштовуємо дві сучасні арени – «Металург» та «Спартак». Із великими футбольними полями, зручними трибунами, легкоатлетичними доріжками», – сказав Максим Беспальчук. 

Розбудовують і спортивну інфраструктуру громад. Сучасні стадіони облаштовують у селищі Дніпровське, селі Придніпровське, біля шкіл Карпівки та Апостолового. 

«В області будуємо «з нуля» два басейни – у Нікополі та Слобожанському. Там займатимуться плаванням і дорослі, і діти», – додав Максим Беспальчук. 

За програмою «Велике будівництво» в регіоні оновлюють медичну інфраструктуру. Готують до відкриття зведені «з нуля» амбулаторії. Зокрема, у Китайгороді, Могильові, Богданівці, Девладовому, Миколаївці, Глеюватці, Томаківці, Чумаках.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook