ГоловнаCуспільство

Заходи галузі культури: скільки коштів витрачає на це Дніпро

У бюджеті Дніпра на поточний рік на заходи за муніципальною програмою розвитку галузі культури міста на 2021-2025 роки передбачено 208 млн грн. Про це під час брифінгу 15 липня повідомила заступниця начальника відділу бюджетування невиробничої сфери управління фінансів Олена Прилуцька.

Відповідно до неї утримуються 13 закладів («Вокально-хореографічний ансамбль «Юність Дніпра», 2 бібліотечні системи, Музей спротиву Голодомору, Будинок мистецтв та 8 клубних закладів). Фінансова підтримка з міського бюджету також надається п’ятьом муніципальним театрам, комунальному підприємству «Культурно-спортивний комплекс «Шинник»», трьом паркам культури та відпочинку. 

«Значна увага приділяється осучасненню бібліотек. У місті дві бібліотечні системи: для дорослих, яка має 30 філій, та централізована система бібліотек для дітей – з 20 філіями. На їх утримання в бюджеті передбачено 54 млн грн. Окрім того, для розвитку бібліотечної справи залучаються кошти за цільовою програмою «Бюджет участі». На цей рік заплановано 819 тис. грн. Ці проєкти передбачають оновлення комп’ютерів, меблів, поповнення бібліотечних фондів», – сказала Олена Прилуцька.

Представниця управління фінансів також додала, що на культурно-масові заходи за програмою «Культурна столиця» передбачено понад 56 млн грн, з них 8,1 млн грн вже спрямовано.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook