ГоловнаCуспільство

Керівництво Дніпра зустрілося з делегацією Вільної держави Саксонія

Керівництво Дніпра зустрілося з делегацією Вільної держави Саксонія

Заступник міського голови Дніпра Едуард Підлубний провів зустріч з делегацією Вільної держави Саксонія на чолі з керівником державної канцелярії Саксонії та Державним міністром з федеральних справ та медіа Олівером Шенком. Про це повідомили в прес-службі Дніпровської міської ради.

Представники мерії Дніпра розповіли гостям про різні проєкти, які вже втілені чи в процесі реалізації, зокрема й про індустріальний парк, створення інноваційного парку тощо. Сторони обговорили перспективи можливої співпраці, зокрема, в інвестиційній галузі, економіці, адміністративній сфері.

«Наразі з Дніпром нас тісно пов’язуватиме робота в галузі освіти, науки, оскільки укладатимемо договір про співпрацю з Національним технічним університетом «Дніпровська політехніка» та нашою гірничою академією у місті Фрайберг. Водночас готові ділитися досвідом і в інших напрямах, зокрема й адміністративній сфері. Маємо досвід у розбудові адміністрацій з підсиленням місцевого самоврядування, громад і готові ділитися такими практиками. Дніпро показує гарні темпи розвитку. Є наміри відвідати ваше місто і наступного року у складі делегації з Нижньої Сілезії», — сказав пан Олівер.

Зі свого боку Едуард Підлубний зауважив, що місто відкрите до співробітництва. «Дніпро дійсно стрімко розвивається. Команда мера Бориса Філатова має чіткі цілі й завдання, які налаштовані лише на просування вперед. Багато позитивних змін відбулося. Зокрема й у зовнішньому вигляді міста, а також у різних галузях, у тому числі й соціальній, якою я опікуюся у міській раді. Словом, Дніпро має величезний потенціал і відкритий для співпраці».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook