ГоловнаCуспільство

​На Дніпропетровщині ремонтують дорогу від Дмитрівки на Верхньодніпровськ

На Дніпропетровщині капітально ремонтують дорогу від села Дмитрівка у напрямку міста Верхньодніпровськ. Оновлюють 10-кілометрову ділянку. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко. Про це повідомили в прес-службі Дніпропетровської ОДА.

«На автошляхах Дніпропетровщини кипить робота. Приводять до ладу як траси державного значення, так і місцеві дороги. Стартував ремонт і біля села Дмитрівка Кам’янського району», – сказав Валентин Резніченко.

Дорога місцевого значення починається біля Дмитрівки та з’єднується з трасою Т-04-15 Верхньодніпровськ-Вільногірськ.

«Ця дорога – важлива артерія. По ній люди добираються з сіл до міських лікарень, шкіл та садочків. Але  автошлях був просто в жахливому стані. Дуже раді, що його почали ремонтувати», – сказав заступник голови Кам’янської РДА Ігор Лісовий.

Мешканець Дмитрівки Віктор Чирва – водій з багаторічним стажем. Розповідає – через поганий стан дороги скасували важливі маршрути громадського транспорту.

«Дороги майже не було взагалі. Маршрутки через Дмитрівку не їздять. Автобус Дніпро-Вільногірськ відмінили, бо неможливо проїхати. Мешканцям села дуже важко кудись дістатися. До Верхньодніпровська просто неможливо, – розповів Віктор Чирва. – На моїй пам’яті, дорогу не ремонтували. Хіба ями трохи закидали ще у 90-ті».

«Дорога занедбана, суцільні ями. Ремонт був вкрай необхідний. Бо мешканці села стали просто невиїзні», – додав місцевий мешканець Юрій Чистяков.

Дорогу ремонтують за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Зараз дорожники знімають старе полотно по всій протяжності автошляху.

«Далі будемо відсипати 15-сантиметровий шар зі шлаку та щебеню. Зверху укладемо два шари асфальту. Зробимо узбіччя. Ширина дороги буде 6 метрів», – розповів майстер фрезування Сергій Рибалко.

Загалом приведуть до ладу 10 кілометрів дороги.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook