ГоловнаCуспільство

«Обміняй папір на дерево»: у Дніпровській міськраді стартував екоконкурс

27 липня у Дніпровській міськраді стартує акція «Обміняй папір на дерево». Виконавчі органи змагатимуться у збиранні використаного паперу. Після закінчення конкурсу весь папір відправлять на перероблення, а учасники отримають саджанці. Їх прилаштують на узгоджених локаціях у Дніпрі. Конкурс триватиме до 20 вересня. Про це під час пресконференції 26 липня повідомила заступниця директора департаменту-начальниця управління комунальної екології департаменту екологічної політики Ірина Козлова.Про це повідомили в прес-службі Дніпровської міської ради.

«Діяльність міської ради та її підрозділів, не зважаючи на електронний документообіг, пов’язана з чималим утворенням паперових відходів. Саме тому народилася ідея повторно використати ці відходи. До нас звернулися з проєкту «ЕКОсвідомість Дніпра» з пропозицією прийняти зібрану макулатуру та обміняти її на саджанці дерев. Таким чином ми хочемо запровадити культуру повторного використання відходів, які утворюються у процесі нашої діяльності», – розповіла Ірина Козлова.

Чиновница також наголосила, що з 1 кг деревини можна отримати 240-375 г паперу. На виробництво 60 кг паперу йде одне дерево. При переробленні 69 кг макулатури зберігається одне дерево. При отриманні 1 тонни переробленого паперу зберігається 17 дерев. Тонна переробленого паперу вимагає на 60 % менше енергії і на 50 % менше води для її виробництва, ніж виготовлення паперу звичайним способом з целюлози. 

«Ми дуже радіємо, що такі акції підтримують і реалізують у нашому місті. Адже дуже важливо проводити просвітницьку роботу з населенням про те, як можна повторно використовувати сміття», – додала представниця освітньої програми «ЕКОсвідомість Дніпра» Людмила Біланова.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook