ГоловнаCуспільство

У Дніпрі оновлюють пішохідну зону на вулицях Європейській та Князя Володимира Великого

У Дніпрі триває ремонт й оновлення пішохідних зон. Цьогоріч у місті вже відремонтовано близько 6 000 кв. м тротуарів. Наразі на вулицях Європейській та Князя Володимира Великого одночасно укладають тротуарну плитку на обох ділянка загальною площею понад 500 кв. м. Це одне з найжвавіших місць у Дніпрі, однак без оновлення воно залишалося близько 20 років.  Про це повідомили в прес-службі Дніпровської міської ради.

«Раніше цей тротуар був вкритий асфальтом, ми замінюємо його тротуарною плиткою, як це робиться у більшості європейських міст. І це має низку переваг, адже окрім естетичного вигляду плитка ще більш практична у використанні. Так, наприклад, у разі проведення ремонту підземних комунікацій асфальт потрібно розбивати, а після завершення робіт на тротуарі робиться латка.  Через рік-два від неї асфальтом розсунуться тріщини, що призведе до швидкого зношення покриття. З тротуарною плиткою все простіше. Її просто розбирають у місці для ремонту, а потім збирають. Таке втручання не впливає на загальний стан тротуарного покриття», – розповів начальник інспекції з питань благоустрою Руслан Мороз. 

Також він додав, що ремонтні роботи виконуються з урахуванням вимог доступності – на всіх перехрестях роблять пониження та вкладають тактильну плитку.

«Це дуже добре, що тут ремонтують тротуари. Я часто ходжу цією вулицею, асфальт тут давно вже вийшов з ладу, доводилося обходити ями. Тепер стане і гарніше і зручніше», – сказала дніпрянка пані Світлана.

Ремонт тротуару на вулицях Європейській та Князя Володимира Великого планують завершити до кінця тижня.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook