ГоловнаCуспільство

У Магдалинівці знайшли приватного власника для колишньої будівлі податкової

У Магдалинівці знайшли приватного власника для колишньої будівлі податкової

Колишня будівля податкової в центрі Магдалинівки отримала нового власника. Двоповерхову нерухомість придбав місцевий підприємець. Про успішний приклад приватизації розповіла начальниця регіонального відділення Фонду держмайна України по Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях Ганна Миргородська. 

«Дніпропетровщина активно долучається до всеукраїнської програми приватизації. В області вже знайшли власників 12 об’єктам державної власності. Це принесло до бюджету країни понад 14,2 млн грн. Ще 15 лотів нині виставлені на аукціон», – зазначила Ганна Миргородська. 

Будівля податкової у Магдалинівці пустувала півроку. Олександр Гулько про її продаж дізнався від знайомих. Каже, одразу вирішив взяти участь в торгах. Адже така можливість випадає нечасто. 

Чоловік – приватний підприємець. Більше десяти років мешкає у Магдалинівці. Тепер зможе розшити бізнес. 

«Раніше брав участь у різних тендерах. Але такий аукціон був вперше. Хвилювався, щоб правильно оформити всі документи. Було шість претендентів, але я переміг. Безмежно цьому радий», – розповів Олександр Гулько. 

Він додав, що вкладатиме кошти в покупку. Після того, як приведе будівлю до ладу, частину приміщень планує здавати в оренду. На першому поверсі збирається відкрити аптеку. Другий – здаватиме. Під офіси, стоматологічний кабінет або адвокатську контору. 

«Приємно, що держава дає підприємцям можливість для розвитку. Будівлі не пустуватимуть, приноситимуть прибуток, створюватимуться нові робочі місця», – вважає Олександр Гулько. 

Підприємець вже розпочав ремонт. Встановив десять нових вікон на першому поверсі, навколо будівлі зробив бетонне мощення, оновив систему водовідведення. 

«Із задоволенням будемо співпрацювати з новим власником. І взагалі малим та середнім бізнесом», – запевнив Магдалинівський селищний голова Володимир Дробітько. 

Під час аукціону ціна будівлі податкової зросла втричі – з 430 тис до 1,3 млн грн. 

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook