ГоловнаCуспільство

Депутати Дніпра звернулися до Верховної Ради України із пропозицією збілДепутати Дніпра зверьшити штрафи за порушення правил утримання домашніх тварин

28 липня під час чергової сесії міської ради депутати Дніпра ухвалили звернення до Верховної Ради України із проханням збільшити розмір штрафів за порушення правил утримання домашніх тварин, передбачені статтею 154 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Зокрема, йдеться про покарання за вигулювання собак без намордників та повідців. Нині штраф за таке правопорушення становить 51 грн.

«Такий незначний штраф призводить до постійного порушення чинного  законодавства. Адміністративна комісія при виконавчому комітеті Дніпровської міської ради розглядала протокол, складений на громадянина за порушення статті 154 КУпАП. Причиною став випадок, коли собака бійцівської породи наніс несумісні із життям травми іншому собаці меншої породи. Таким чином застарілі норми КУпАП призводять до порушень законодавства, відчуття небезпеки з боку громадян та наростання соціальної напруги між громадянами, які утримують домашніх тварин та тими, у кого їх немає», – йдеться у зверненні.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook