ГоловнаCуспільство

У Дніпрі пройшов вечір пам’яті до дня народження Володимира Пилишенка

28 липня у Дніпрі пройшов вечір пам’яті Володимира Пилишенка – фундатора бібліотеки української діаспори імені сенатора Джона Маккейна. 

«З першої хвилини знайомства з Володимиром Пилишенком одразу відчувалося, що ти говориш з надзвичайною людиною. З людиною з високим інтелектом, широким світоглядом та безмежною любов'ю до України», – сказала начальниця управління економічного розвитку та інвестицій департаменту економіки, фінансів та міського бюджету Дніпровської міської ради Наталія Чернишова. Про це повідомили в прес-службі Дніпровської міської ради. Володимир Пилишенко, також відомий як Мірко, усе життя захоплювався книжками. У 2019 році він передав до Дніпра свою колекцію, яка розташувалася у бібліотеці української діаспори ім. сенатора Джона Маккейна. Книги були видані українською діаспорою в Німеччині, Бразилії, Аргентині, Канаді. Деякі з них в Україні побачили вперше. Кожен з присутніх з неймовірною теплотою та шаною згадував про Володимира Пилишенка. «Ми їхали з ним у машині і він каже: «Та що ж такий день короткий?! Я стільки всього запланував і лише половину зробив, мені б ще років 40 пожити!». Таким було мислення Володимира Пилишенка, на той момент йому було 85 років», – розказав директор КП «Музей історії Дніпра» Олег Репан. 

Також на вечері презентували фільм, у якому розказали про життя Володимира Пилишенка, його дитинство та професійну діяльність.  

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook