ГоловнаCуспільство

Нове покриття, освітлення, розмітка, острівки безпеки: як у Дніпрі оновлюють дороги для безпечного пересування

Нове покриття, освітлення, розмітка, острівки безпеки: як у Дніпрі оновлюють дороги для безпечного пересування

У Дніпрі міські автошляхи роблять безпечними як для пересування водіїв, так і пішоходів. Так, наприклад, за усіма нормами безпеки капітально ремонтують просп. Героїв (від бульв. Слави до пров. Добровольців). Тут серед іншого оновлюють дорожнє покриття, модернізують зовнішнє освітлення, улаштовують заїзні кишені для зупинки громадського транспорту. Також наноситимуть сучасну пластикову розмітку, улаштовуватимуть острівки безпеки уздовж проїжджої частини. Про це повідомили в прес-службі Дніпровської міської ради.

«Уже провели нову кабельну лінію, встановили нові кронштейни, 78 зі 102 світлодіодних енергоощадних світильників. На перехрестях, пішохідних переходах улаштували дворіжкаті світильники для більшого освітлення, а відтак – і безпечного переходу дороги, яку розширили. Загалом, гарно освітлена дорога – безпека як для водіїв, так і пішоходів», – підкреслив під час виїзної пресконференції 2 серпня начальник експлуатаційно-технічного району № 1 КП «Міськсвітло» Олександр Приходько.

Зі свого боку заступник головного інженера підрядної організації «Автомагістраль-2016», яка виконує капітальний ремонт згаданої ділянки просп. Героїв, Віталій Глущенко зазначив: «Проїжджу частину ремонтуємо комплексно за усіма нормами безпеки. Наразі продовжуємо робити заїзні кишені для зупинки тролейбусів, тобто безпечної посадки/висадки пасажирів. У процесі також улаштуємо 14 острівків безпеки, наноситимемо сучасну пластикову розмітку, яка більш довговічна і у темний час її гарно видно». Також паралельно модернізують тягову підстанцію № 19 для продовження тролейбусного маршруту № 12 (до пров. Добровольців).

За словами заступника директора з експлуатації та перевезень КП «Дніпровський електротранспорт» Володимира Сусленкова, тролейбусна мережа, заїзні кишені – це те, що можна вже спостерігати, а невидима частина робіт – модернізація тягової підстанції № 19, яка забезпечить якісне і безперебійне пересування не лише тролейбусів № 12, а й інших, що курсують ж/м Перемога.

«Модернізація мереж електропостачання дозволить збільшити їхню потужність, щоб на тролейбусній лінії ж/м Перемога курсувала достатня кількість рухомого складу – це тролейбусні маршрути № 6, № 10 та № 12, – який наразі їздить до вул. Космічної. Загалом на лінії зможуть пересуватися до 26 тролейбусів, а до цього – до 12 одиниць. Таким чином забезпечимо безперебійне пересування таких машин на дорогах, а значить – і якісне перевезення наших пасажирів», – наголосив Володимир Сусленков.

Водночас головний інженер КП «Дніпровський електротранспорт» Олексій Азанов додав: «На цій підстанції цілком замінюємо обладнання, якому вже понад 45 років, на нове, сучасне й енергоощадне, що має цілком автоматичне керування. Йдеться про встановлення нових потужних трансформаторів, спеціальних розподільчих пристроїв. Словом, зможемо подовжити тролейбусний маршрут № 12 і запустити на лінію більше машин».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook