ГоловнаCуспільство

Заходи програми «Безпечне місто»: скільки коштів витрачає на це Дніпро

У бюджеті Дніпра на поточний рік на заходи за муніципальною програмою «Безпечне місто» на 2021-2025 роки для впровадження системи відеоспостереження та відеоконтролю на вулицях міста з використанням відеоаналітичних функцій передбачено 11 млн 964 тис. грн, з них 1 млн 700 тис. грн – на придбання обладнання, програмного забезпечення, 10 млн 264 тис. грн – на оплату робіт і послуг, монтаж, пусконалагоджування, супровід. Про це під час брифінгу 4 серпня повідомила головна спеціалістка відділу фінансування органів місцевого самоврядування та інших видатків управління фінансів Дніпровської міської ради Ольга Мажурина. 

За її словами, основні напрями використання зазначених коштів – користування цифровими каналами, послуги з ремонту і технічного обслуговування ліній телекомунікацій, обслуговування системи відеонагляду, вузлів відеоспостереження, користування цифровими каналами.

«Крім того, передбачено створення оптоволоконних мереж та підключення до них об’єктів комунальної власності. На це виділено ще 27 млн 560 тис. грн. Йдеться про будівництво телекомунікаційної оптоволоконної мережі в кабельній каналізації «Укртелеком», виконання робіт з прокладання та підключення до оптоволоконних ліній, а також передання даних для системи відеоспостереження 164 комунальних закладів освіти тощо. Також виділено 10 млн грн на придбання нового обладнання і виконання робіт з монтажу вузлів відеоспостереження на житлових масивах Покровський та Тополя-2», – зазначила Ольга Мажурина. 

Представниця управління фінансів також додала, що на кінець липня за програмою «Безпечне місто» профінансовано 10 млн 57 тис. грн.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook