ГоловнаCуспільство

Для дітей різного віку: як на 12 кварталі облаштували майданчик завдяки «Бюджету участі»

Для дітей різного віку: як на 12 кварталі облаштували майданчик завдяки «Бюджету участі»

У Дніпрі триває реалізація проєктів за Бюджетом участі, зокрема й оновлення, благоустрій житлових будинків та дворів. Їх перетворюють на сучасні й комфортні. Один із таких дворів – на ж/м 12 квартал (вул. Інженерна, 9 – вул. Гладкова, 28). Завдяки муніципальній програмі «Бюджет участі» тут зміни кардинальні: встановили декілька дитячих майданчиків для дітей різного віку, зробили спортивний майданчик (воркаут), упорядкували пішохідні доріжки із плитки, заасфальтували внутрішньоквартальну дорогу, тротуари. Про це повідомили в прес-службі Дніпровської міської ради. 

«Мешканці цього двору достатньо активні. Місцеві автори вже виграли 11 проєктів на загальну суму 3,4 млн грн, з них 7 вже реалізовані, решта – у процесі. За виграні проєкти проголосували понад 10 тис. осіб. Двір кардинально перетворився. Тепер це справжній оазис для безпечного і комфортного дозвілля. Загалом близько 20% поданих проєктів на Бюджет участі стосуються благоустрою, безпеки територій, зокрема й дворів, на загальну суму 24 млн грн. Частина таких проєктів уже втілена. Тож закликаємо містян долучатися до програми, бути активними і разом змінювати місто», – підкреслила директорка департаменту інноваційного розвитку міської ради Юлія Павлюк.

Зі свого боку авторка проєктів-переможців, які стосуються упорядкування двору по вул. Інженерній, 9 – вул. Гладкова, 28, Ольга Худа зазначила: «Наш двір достатнього великий, на декілька будинків, і дійсно був уже не у надто привабливому вигляді – асфальт зруйнувався, тирчали усілякі штирі, були ями, калюжі. Словом, двір перетворився на суцільне непрохідне місце. Тож вирішили це змінювати. Перший виграний проєкт у Бюджеті участі – облаштування дитячого майданчика. Далі вирішили з мешканцями зонувати двір і упорядковувати його так, щоб відпочивати могли діти різного віку. Відтак з’явився і майданчик для старших дітей, потім зона воркауту, а далі й інший благоустрій. Тож зараз пересуватися і просто гуляти на нашому дворі безпечно і комфортно».

Восьмирічний Ілля Горілов радіє оновленню двору: «Раніше жодного майданчика у нас не було, щоб погратися. Ніде було поїздити на велосипеді чи самокаті через погану дорогу. А зараз все інакше – гарні, сучасні майданчики, дороги такі, що можна безпечно кататися на велосипеді».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook