ГоловнаCуспільство

До кінця року в Дніпропетровській області реконструюють 249 кілометрів електричних ліній

До кінця року в Дніпропетровській області реконструюють 249 кілометрів електричних ліній

ДТЕК Дніпровські електромережі планує до кінця року завершити реконструкцію понад 249 кілометрів електричних ліній. Завдяки проведеним роботам мешканці області отримають надійне та сучасне джерело електроживлення. Це технічне оновлення стало можливим завдяки впровадженню стимулюючих інвестиції RAB-тарифів в 2021 році. Вони дозволили компанії збільшити інвестпрограму в 2021 році на 34% у порівнянні з 2020-м. Ці кошти спрямовують на модернізацію і розвиток енергетичної інфраструктури регіону відповідно до потреб регіону та його жителів. Про це повідомили в прес-службі компанії.

Реконструкція торкатиметься ліній середнього та низького рівня напруги. Тобто тих, які безпосередньо відповідають за наявність електричного струму у мешканців Дніпропетровської області, підприємств та організацій. Наразі компанія повністю реконструювала 55 км ліній електропередач, а також 24 трансформаторні та розподільчі пункти. Загалом у 2021 році ДТЕК Дніпровські електромережі планує повністю замінити понад 249кілометрів електроліній та 108 розподільчих пунктів та трансформаторних підстанцій. Для порівняння, в 2020 році компанія мала змогу оновити тільки 71 розподільчий пункт.

Збільшити об’єми коштів, що компанія інвестує у проекти повної заміни енергообладнання, стало можливим завдяки переходу компанії на стимулюючий інвестиції RAB-тариф. Він дозволив збільшити інвестиційну програму ДТЕК Дніпровські електромережі на 34% у порівнянні 2020 роком – з 753 млн до 1 млрд грн.

Під час проведення реконструкцій електроліній фахівці ДТЕК Дніпровські електромережі проводять повну заміну електричного дроту. Якщо це кабельна лінія, то під землею заново, замість старого зношеного кабелю, прокладають абсолютно новий та сучасний. З покращеними характеристиками ізоляції та пропускної спроможності. Якщо реконструюють повітряну лінію, то монтують нові безпечні самоутримні ізольовані проводи (СІП) й, у разі необхідності, проводять заміну електричних опор.

Наразі роботи із оновлення тривають. По їх завершенню компанія обов’язково проведе повне відновлення благоустрою територій, де вони відбувалися та технологічно вимагали демонтаж дорожнього покриття, розкриття газонів тощо.

Довідка

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook