ГоловнаCуспільство

Мінімум 10 метрів чистоти: чи наводять лад підприємці на прилеглій території?

Мінімум 10 метрів чистоти: чи наводять лад підприємці на прилеглій території?

Чи наводять лад біля торговельних точок підприємці Дніпра, перевірила 16 серпня інспекція з питань благоустрою міської ради. Розпочали черговий рейд по проспекту Гагаріна, 175. За правилами, біля тимчасових споруд (МАФів) у чистоті треба тримати зону до 10 метрів. А де торговельна точка більша – магазин чи навіть АЗС, то вже до 50 метрів прилеглої території. Про це повідомили в прес-службі Дніпровської міської ради.

Розбите скло та купа недопалків лежали за одним з магазинів одразу ж на проспекті. На власника виписали припис – за два робочих дні треба прибрати сміття. Продавчиня прийняла документ, але спілкуватися не забажала.

А от далі, за овочевою яткою, окрім сотень недопалків, знайшли й шприці. На власника торговельної точки виписали вже протокол: «Ми неодноразово попереджали, виписували припис, проте саме тут, не часто наводять лад та нас ігнорують. Тому довелося скласти протокол про адміністративне правопорушення (штраф від 850 до 1700 грн). Документ передається далі на комісію до міськради Дніпра для винесення штрафу або попередження. Щодня 20 співробітників інспекції виходять на такі рейди містом», – розповів головний спеціаліст відділу контролю благоустрою інспекції з питань благоустрою Дніпровської міської ради Дмитро Третяк.

Також є й сумлінні підприємці: на Тополі-2, біля будинку № 22, навколо всіх яток наведений лад. «Для цих точок вистачило просто розмови», – підкреслив інспектор.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook