ГоловнаCуспільство

Старовинне рукоділля: учасники Університету третього віку створювали поробки за технікою джутової філіграні

Старовинне рукоділля: учасники Університету третього віку створювали поробки за технікою джутової філіграні

Вишивання та унікального народного декорування навчаються учасники соціального проєкту «Університет третього віку». Заняття з рукоділля проходять на 5-му поверсі Дніпровської центральної бібліотеки двічі на тиждень. А сьогодні, 26 серпня, завершували поробки за старовинною технікою – джутова філігрань. Про це повідомили в прес-службі Дніпровської міської ради. «За допомогою звичайної щільної мотузки та клею можна зробити красиві ажурні речі – як от, невеличку скарбничку. Знадобився місяць, щоб навчитися цієї техніки. Взагалі такі заняття розслабляють, немає зайвих негативних думок. А ще нас навчили декорувати коробки яєчною шкарлупою. Це на слух дивно, а насправді дуже стильні речі виходять», – розповіла учасниця соціального проєкту «Університет третього віку» Тетяна Край.

Навчитися різноманітних технік рукоділля охочі ще можуть, але треба бути учасником проєкту «Університет третього віку»: «Наразі ми вже відкриваємо осінній набір й запрошуємо на заняття. Можна записатись також на комп’ютерні уроки, а ще вивчити мови: англійську, німецьку, польську. Охочі можуть прийти до нас за адресою: вул. Старокозацька, 40-Б», – розповіла провідна спеціалістка управління з питань розвитку соціального захисту населення департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики Вікторія Дерець.

Детально з інформацією щодо соціального проєкту «Університет третього віку» можна ознайомитись на сторінці https://www.facebook.com/UTVdp/.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook