ГоловнаCуспільство

«Зелена економіка: як досягти балансу»: у Дніпрі розпочався Всеукраїнський екобізнес-форум

У Дніпрі розпочався VII Всеукраїнський екобізнес-форум «Зелена економіка: як досягти балансу». Захід, який проводиться у місті вже вдруге, зібрав екологів, науковців, представників профільних громадських організацій, а також влади і бізнесу (менеджери природоохоронної діяльності промислових підприємств). Про це повідомляє прес-служба Дніпровської міської ради. 

Дводенний форум організували Професійна асоціація екологів України та Національний центр сталого розвитку. Такий захід вже відбувся в Одесі, а попереду ще Полтава, Львів та Київ.

«Цього разу робимо акцент на пошуку рішень для озеленення та екотрансформації економіки. Головне наше завдання не просто озвучувати екологічні проблеми, дискутувати, а й говорити про пошук рішень. Форум – це велика ефективна платформа, до які залучені фахівці, які бачать проблеми, недоліки зсередини. Але відсутність необхідних інструментів заважає втіленню тих чи інших рішень. Тому на таких форумах у різних куточках країни збираємо інформацію, усе напрацьоване, консолідуємо і пропонуємо ті чи інші рішення, механізми для ухвалення вже на законодавчому рівні», – підкреслила президентка Професійної асоціації екологів України Людмила Циганок.

Вона також додала, що цього разу акцент буде на зменшенні техногенного навантаження, циклічну економіку, принципи стійкого розвитку: 

«Звісно, що виробництво не має зупинятися, а повинно розвиватися. В економічну стратегію України закладено ріст ВВП, і впевнені, що він може стати і бути зеленим з урахуванням стійкості й екологічності».

Зі свого боку директор департаменту екологічної політики Дніпровської міської ради Олег Семенко зазначив:

«Дуже добре, що такий форум проводиться у Дніпрі – промисловому, економічному, науковому центрі країни. Звісно, присутній й інший бік – це велике екологічне навантаження. Ця платформа зібрала велику кількість фахівців-практиків, яким є чим поділитися і що запропонувати. Водночас місту теж є про що розповісти, зокрема, про втілені екологічні проєкти у співпраці з промисловими підприємствами, а також громадськими організаціями».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook