ГоловнаCуспільство

Танцювальні марафони, биття посуду на щастя та науково-технічні локації: які розваги запропонують дніпрянам на День міста

Танцювальні марафони, биття посуду на щастя та науково-технічні локації: які розваги запропонують дніпрянам на День міста

На День міста, 11 вересня, позашкільні заклади освіти та молодіжна спільнота Дніпра готують різноманітні активності для мешканців. Про те, якими будуть цікавинки, розповіла під час пресконференції заступниця директора департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання ДМР Анна Браткова. Про це повідомили у прес-службі Дніпровської міської ради.

«Спеціально до Дня міста ми відкриємо 9-ту мініскульптуру проєкту «Відчуй Дніпро», яка стосуватиметься історії міста. Урочисте її представлення на загал відбудеться о 13:00 на вулиці Троїцькій, 3-Б. Запрошуємо всіх зробити перші пости із новою скульптуркою. Для охочих до руху о 14:00 у парку Лазаря Глоби влаштують великий флешмоб «Хвиля Дніпра». Понад 300 дітей під пісню про місто Дніпро здіймуть над головою блакитну тканину та утворять логотип міста. 

Також не менш видовищним буде танцювальний марафон «Дніпро-Фітнес-Штурм». Такий у місті проводиться вже вп’яте. Усі учасники вивчатимуть рухи танців під час заходу, тому долучитися можуть усі охочі. Марафон розпочнеться о 16:00 на площі Героїв Майдану. Далі на цій же локації делегація із Коломиї навчатиме містян традиційного танцю гуцулів «Коломийка». Водночас вчетверте на День міста буде проведено захід «Тарілка щастя». Традиційно мешканці міста матимуть змогу бити посуд. Основною метою заходу є отримання емоційного задоволення. Биття відбудеться на вулиці Січеславській Набережній (біля Дніпровського державного цирку). Посуд, який буде розбито, – неліквідний. Такого для мешканців зібрали не одну тисячу», – повідомила Анна Браткова.

Не менш видовищним та цікавим буде родинний фестиваль «Простір твоєї мрії». Він розпочнеться у сквері Героїв о 16:00.

«Усі науково-технічні гуртки міста зберуться саме тут. Для дітей проводитимуть майстер-класи з моделювання, також будуть екологічні локації, фотозони космічної та технічної тематики. Пропонуємо звернути увагу на виставку масштабних копій кораблів, на яких ще й можна буде покататися. 

Також на площі у 150 квадратних метрів ми розташуємо автомодельну локацію, де створено трасу для дрифтових моделей. Це будуть радіокеровані моделі перегонових автомобілів. Частина цієї траси буде відведена для охочих спробувати себе у керуванні такими моделями. Звісно ж, на мешканців чекає й яскрава розважальна програма, підготовлена позашкільними закладами міста: вокальні, хореографічні та естрадні номери, дефіле моделей тощо», – розповів детальніше директор КПНЗ «Міська станція юних техніків» ДМР Олександр Луценко.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook