ГоловнаCуспільство

Боротьба із COVID, підтримка медичних закладів, ремонти доріг та завершення реконструкцій

Бюджетна комісія Дніпропетровської обласної ради проголосувала за важливі фінансові спрямування, про це повідомили у прес-службі.

Рішенням депутатів було збільшено видатки обласним госпітальним базам на реконструкцію мережі медичного киснепостачання – 40 769 800 грн. 

А саме таким лікарням: Дніпропетровський обласний госпіталь ветеранів війни, Дніпропетровська обласна клінічна лікарня ім. І.І. Мечникова, Дніпропетровська багатопрофільна клінічна лікарня з надання психіатричної допомоги та Криворізький протитуберкульозний диспансер.

59 934 200 грн виділено з обласного бюджету громадам на забезпечення централізованою подачею кисню ліжок у місцевих лікарнях, де отримують стаціонарну медичну допомогу пацієнти з COVID-19.

5 835 300 грн – додаткові кошти з державного бюджету на підтримку трьох медзакладів області: 

Дніпропетровська обласна станція переливання крові, Дніпропетровське обласне бюро судово-медичної експертизи, Дніпропетровська багатопрофільна клінічна лікарня з надання психіатричної допомоги.

У межах обласного бюджету збільшено видатки Дніпропетровському обласному центру кардіології та кардіохірургії 2 500 000 грн підуть на проведення поточного ремонту.

Також громади спрямували кошти до обласного бюджету у розмірі 15 440 700 на: 

будівництво будинку культури Новоолександрівської сільської територіальної громади, будівництво спортивно-оздоровчого комплексу в смт. Слобожанське та забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг у громадах.

Більше 100 000 000 з державного бюджету спрямують на департамент ЖКХ обласної адміністрації на будівництво, реконструкцію, ремонт і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення.

По капітальному будівництву в області перерозподілено видатки на продовження та завершення будівництва тих об’єктів, які можливо ввести у цьому році в експлуатацію, а також на виготовлення та коригування ПКД – майже 38 000 000 грн.

11,7 млн з державного бюджету спрямовано для отримання житла ВПО та учасникам АТО/ООС:

  • Дніпровська міська громада - 6,9 млн грн;
  • Нікопольська міська громада - 2,8 грн;
  • Павлоградський міська громада - 1,5 грн.
Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook